“Ωχ, ο Τσίπρας διαπραγματεύεται”

Στο ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και από την ομιλία της κ. Γεννηματά στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού λοιδορούν πλέον όποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούν να κάνει λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση, ή πολιτική λύση που θα δοθεί από τις επαφές του κ. Τσίπρα με άλλους ηγέτες.
Έτσι τόσο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης έκαναν υποτιμητικές δηλώσεις για την αξιοπιστία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικότερα σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.
Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ανέφερε σχετικά με τις επικείμενες επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να κλείσει το κεφάλαιο της αξιολόγησης: Δεν υπάρχει καμία πολιτική διαπραγμάτευση, είναι ψέματα όλα αυτά. «Οι προσδοκίες που θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει είναι ψευδείς. Συνεπώς δεν υπάρχει τίποτε, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε νέα μέτρα και επομένως θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο που όσο οι πολίτες δεν ανακόπτουν την πορεία αυτή, τότε θα συνεχίσουμε στην ίδια κατάσταση».
Και ο Ξεκαλάκης
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Στέφανου Ξεκαλάκη. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συν τις επαφές στη Σύνοδο Κορυφής είπε: “Ακούμε ως Έλληνες πολίτες ότι ο κύριος Πρωθυπουργός θα προβεί εκ νέου σε πολιτική διαπραγμάτευση και μας πιάνει ρίγη. Την τελευταία φορά που επιχείρησε να διαπραγματευθεί μας έφερε τα capital controls, επιπλέον βάρη 7,2 δισ. με το τρίτο μνημόνιο στα συνήθη υποζύγια και στο παρά πέντε γλιτώσαμε την έξοδο απ’ το Ευρώ”. Ενώ αναφερόμενος στις παροχές ο κ. Ξεκαλάκης υποστήριξε: “Δεν πείθει πια κανένα. Δεν ψιχαλίζει, σας φτύνει ο Λαός και καλά θα κάνετε να μας απαλλάξετε το συντομότερο δυνατό απ’ την παρουσία σας. Η κυβέρνηση προβαίνει σε διαχείριση της φτώχειας. Αναδιανομή δε μπορεί να γίνεται από το πλεόνασμα της υπερφορολόγησης, αλλά από το μέρισμα της ανάπτυξης”.
Τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας θα τεθούν επί τάπητος αύριο στην συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη και θα ξεκινήσεις στις 17.00 υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. επί της Αγίου Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα