Ψηφίσαμε, δεν έφυγαν και θέλει εκλογές

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε ιστορία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας κόμμα της αριστεράς αναδεικνύεται πρώτο μέσα από τις κάλπες και μάλιστα με σημαντικό ποσοστό. Στην Κουμουνδούρου κατάφεραν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους, να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους και να κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον. 

Εκείνο που δεν κατάφεραν στην Κουμουνδούρου είναι να πετύχουν εκείνο για το οποίο εμφανίζονταν βέβαιοι. Πως σήμερα η κυβέρνηση θα έφευγε. Μπορεί μεν να πιέζει πια αλλά δεν μπορεί να οδηγήσει τις εξελίξεις. Μπορεί να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο που όπως όλα δείχνουν θα στηθούν κάλπες με πρωτοβουλία όμως του Αντώνη Σαμαρά και μόνο εφόσον ο πρωθυπουργός έχει προετοιμάσει το έδαφος και τότε να δείξει αν θα πείσει πως μπορεί να κυβερνήσει.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα πλέον είναι η περιφέρεια. Οχι εκείνη της Αττικής αλλά η περιφέρεια της χώρας. Μπορεί να κατέγραψε ποσοστά όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει πείσει. Η διγλωσσία στελεχών του, η έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης των κατοίκων της επαρχίας και η ανυπαρξία μηχανισμού επιτρέπει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να παίζουν μπάλα μόνοι τους ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται θύματα προπαγάνδας.
Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι τα περιφερειακά ΜΜΕ σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.
Οσο στην πλατεία Κουμουνδούρου δεν θα αντιλαμβάνονται ότι «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», δύσκολα θα μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο που επιθυμούν και δεν είναι άλλος από την διακυβέρνηση της χώρας.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα καθυστερήσει να έρθει. Μέχρι τότε θα κερδίζουν μικρές μάχες οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλούν την νίκη στον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα