“Ψήνεται” τετ-α-τετ Φώφης-Γιώργου

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Έτσι παρά τις διαψεύσεις από μέρους του ΚΙΔΗΣΟ, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι “ψήνεται” εκ νέου συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να εξετάσουν για το εάν τα δύο κόμματα συμπορευθούν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού, διάλογο στον οποίο δεν συμμετείχε τελικά το ΚΙΔΗΣΟ, φαίνεται ότι το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού αποφάσισε να αναθερμάνει την υπόθεση ανασυγκρότησης της πολυκερματισμένης κεντροαριστεράς. Πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει άμεσα μία νέα συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσους θεωρούν ότι η υπόθεση της διεύρυνσης τους ενδιαφέρει. Εξάλλου στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη της στενής ομάδας συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων οι Φίλ. Σαχινίδης, Μιχ. Καρχιμάκης, Γ. Ελενόπουλος στην οποία συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ο διάλογος. Πηγές από το ΚΙΔΗΣΟ τόνιζαν ότι τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο και εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία θα γίνει με όρους διαφάνειας, ισοτιμίας και στη βάση αρχών. Ως προς το μοντέλο που προκρίνεται είναι η συνομοσπονδία κομμάτων με διατήρηση της αυτονομίας και της αυτοτέλειας του κάθε συνεργαζόμενου φορέα.
Πάντως εντύπωση προκαλεί η επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ, σύμφωνα με την οποία γινόταν λόγος για προβοκάτσια σε πληροφορία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία το ΚΙΔΗΣΟ είχε αποφασίσει την ένταξη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Το ΠΑΣΟΚ
Πάντως από την Χαριλάου Τρικούπη προς το παρών δεν έχει γίνει καμία νύξη. Ούτε φυσικά και για τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Διατσέρης, ο οποίος θεώρησε υπεύθυνη την Φώφη Γεννηματά για το ναυάγιο των συζητήσεων με το Ποτάμι.
Αντίθετα από το επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για τις επόμενες επισκέψεις της κ. Γεννηματά, αύριο στον δήμο Αγίου Δημητρίου και το Σαββατοκύριακο στον Βόλο.
Η Χαριλάου Τρικούπη αντίθετα ασχολήθηκε με τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Χίο ο Άδωνις Γεωργιάδης και με ανακοίνωση που εξέδωσε στηλίτευσε τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, προχώρησε σήμερα σε απαράδεκτες διχαστικά και εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα δηλώσεις. Τις καταδικάζουμε απόλυτα. Αναρωτιόμαστε όμως αν αυτή είναι η «σύγχρονη μεταρρυθμιστική πολιτική» που διακηρύσσει ο κ. Μητσοτάκης. Η επιστροφή σε ένα παρελθόν που διαχώριζε τους Έλληνες, και που ξεπεράστηκε με την πολιτική της Εθνικής συμφιλίωσης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Περιμένουμε το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα