Χρονιά των ρεκόρ

Την πιο «καυτή» ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος –μετά την ξεχωριστή περίπτωση του Ολυμπιακού- αποτελεί τη φετινή περίοδο ο Ατρόμητος, γεγονός που το αποδεικνύει με την απόδοση και τα αποτελέσματά του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι Περιστεριώτες όχι μόνο δεν «ζαλίζονται» από το… υψόμετρο της 3ης θέσης αλλά αντιθέτως με το πέρας των αγωνιστικών εδραιώνονται καθώς μετά την 23η ημέρα του πρωταθλήματος διατηρούνται στην 3η θέση με διαφορά 4 βαθμών από τον 4ο Αστέρα Τρίπολης και τον 5ο Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα στις προτεραιότητες υπάρχει και η διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου, διοργάνωση στην οποία περιμένει στην «απόρθητη» έδρα του τον Ολυμπιακό, μετά το 0-0 του «Γ. Καραϊσκάκης».

Τι πραγματικά αξιοθαύμαστο έχουν πετύχει οι «κυανόλευκοι» τη φετινή σεζόν που ξεπερνά τις ήδη προηγούμενες επιτυχημένες σεζόν; Μια ματιά στους αριθμούς και θα γίνουν απολύτως αντιληπτά τα φετινά κατορθώματα.

–          Με τη χθεσινή νίκη επί της Καλλονής ο Ατρόμητος μετρά 12 σερί ματς αήττητος (8 νίκες, 4 ισοπαλίες) στο πρωτάθλημα (τελευταία ήττα στις 10/11/12 από τον Πανιώνιο). Το προηγούμενο αήττητο ρεκόρ σημειώθηκε τη σεζόν 2011-12 επί Γιώργου Δώνη όταν οι Περιστεριώτες μέτρησαν 11 ματς χωρίς ήττα. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς τα ματς Κυπέλλου, η επίδοση φτάνει τα 15 ματς με δύο νίκες επί του Παναιτωλικού και μία ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

–          Σε αυτό το σερί έχει αντιμετωπίσει τόσο τον Ολυμπιακό (δύο φορές) όσο και τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

–          Με την τωρινή του βαθμολογική του συγκομιδή (46 πόντοι) ισοφάρισε μόλις από την 23η αγωνιστική τη συνολική της περσινής σεζόν και χρειάζεται άλλους 4 για να ισοφαρίσει (50 πόντοι) την επίδοση του 2011-12.

–          Η νίκη επί της Καλλονής ήταν επίσης σημειολογική καθώς για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο Ατρόμητος σημειώνει 3 συνεχόμενες νίκες. Το ρεκόρ έχει επίσης η ομάδα του Γιώργου Δώνη με 5 συνεχόμενες νίκες την χρονική περίοδο από 12-2-2012 έως 14-3-2012 (νίκες επί Κέρκυρας, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιωνίου, Δόξα Δράμας δύο φορές).

–          Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου διαθέτει την 3η καλύτερη επίθεση (35 γκολ) και τη 2η καλύτερη άμυνα (16 γκολ) του πρωταθλήματος.

–          Παραμένει αήττητος στην έδρα του τη φετινή περίοδο (8 νίκες – 4 ισοπαλίες) ενώ συνολικά δεν έχει χάσει από το πρωτάθλημα του 2012-13 και τις 6/4/13 με το σερί να φτάνει στα 16 ματς (11 νίκες – 5 ισοπαλίες).

Καθόλου άσχημα λοιπόν για τον Ατρόμητο που την Κυριακή δίνει κρισιμότατο αγώνα κόντρα στον επί χρόνια κακό του «δαίμονα», Αστέρα Τρίπολης που όχι μόνο δεν τον έχει νικήσει ποτέ στην έδρα του αλλά ούτε που έχει σκοράρει σε 7 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Σε περίπτωση που καταφέρει να νικήσει θα πάρει «αέρα» τουλάχιστον 6 βαθμών (σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ) για την 3η θέση και πλέον θα κοιτά περισσότερο τον ΠΑΟΚ στη 2η παρά προς τα κάτω.

Παύλος Κουστέρης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα