«Χρησμός» Καμμένου για τη συγκυβέρνηση

 

Ένας από του πολλούς που πέρασαν σήμερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Μια δήλωσή του, ωστόσο, του κυβερνητικού εταίρου αντί να μας κάνει… σοφότερους δημιούργησε δικαιολογημένη σύγχυση με την αμφισημία της.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν δήλωσε αγανακτισμένος για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ο κ. Καμμένος δεν δίστασε να κάνει λόγο για «πραξικόπημα» εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει το κόμμα του αναφορικά αφενός στην ψήφιση των μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή και αφετέρου με τη συνέχιση της συμμετοχής των ΑΝ.ΕΛΛ. στην κυβέρνηση.

«Η συμφωνία που είχαν συζητήσει οι πολιτικοί αρχηγοί, και είχε ψηφιστεί στη Βουλή παραβιάστηκε πλήρως» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα –εκ μέρους της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών– που έφτασε σε σημείο εκβιασμού του με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων. Ο εκβιασμός διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες.

»(…)Σε αυτή τη συμφωνία παρ’ ότι ήταν αντίθετη με τις πεποιθήσεις μας συμφωνήσαμε για να πάρει ανάσα η χώρα. Όμως σε αυτή τη συμφωνία που φέρνει νέα δεδομένα, μιλά για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, για διατάξεις αλλαγών νόμων όπως στον κώδικα ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των Συνταγματικών Αξιών δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Ο Π. Καμμένος αναφερόμενος στις προσπάθειες του πρωθυπουργού και στα εκβιαστικά διλήμματα που του ετέθησαν σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο. (…)Κάποιοι ήθελαν η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝ.ΕΛΛ. να σπάσει. Εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού με συμμετέχοντες που όταν –είναι απίστευτο– ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τα έδινε όλα στις Βρυξέλλες τόνιζαν ότι “πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να δώσουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρω”.

Κι αν μέχρι εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ο Π. Κάμμενος ανακρούει πρύμναν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. κατέληξε στον… χρησμό ότι «θα παραμείνουμε μαζί να αγωνιστούμε, ώστε ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να κυβερνήσουν τον τόπο».

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος εξήγγειλε για αύριο το πρωί τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. ώστε να λειτουργήσουν όπως είπε τα όργανα του κινήματος, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι το κόμμα στηρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα