Χαίρε Εθνική ομάδα του Βελγίου!

Το 3-1 του Βελγίου επί του Ισραήλ δεν ήταν απλά μία διαδικαστική νίκη των γηπεδούχων για την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2016. Σήμαινε κάτι πολύ περισσότερο.

Με αυτό το τρίποντο η Εθνική ομάδα του Βελγίου σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του πίνακα αξιολόγησης (FIFA Ranking) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της! Ήταν εδώ και καιρό πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά τώρα ξεπέρασε και την Αργεντινή.

Η αλήθεια είναι ότι η ομαδάρα του Μαρκ Βίλμοτς έχει συνδυάσει μία εξαιρετική γενιά παικτών με τη δημιουργία μίας φοβερά δεμένης ομάδας και προφανώς τα συγχαρητήρια ανήκουν στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου που πριν από οκτώ χρόνια αποφάσισε επιτέλους να αναβαθμίσει το διαρκώς υπό κατάρρευση ποδόσφαιρο της βορειοευρωπαϊκής χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007 η θέση του Βελγίου στην κατάταξη ήταν η 71η, η χειρότερη της ιστορίας της! Άρα, κάποιοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, βλέποντας ότι είχαν φτάσει στον πάτο. Μακάρι αυτό να συμβεί και με την Ελλάδα που έχει κατρακυλήσει στην 44η θέση πριν φτάσει στο χειρότερό της επίπεδο, που ήταν η 57η θέση το 2001. Τότε που άρχισε η δική μας παλινόρθωση…

Το Βέλγιο διαθέτει πρωτοκλασάτα αστέρια σε όλες τις θέσεις και πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πως τα κατάφερε μέσα σε μία οκταετία να δημιουργήσει μία τέτοια γενιά. Ο Κουρτουά είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Κομπανί και Βερμάλεν αμυντικοί παγκόσμιας κλάσης. Χάζαρντ, Βίτσελ, Ντε Μπορούιν στα χαφ, Λουκάκου, Μπεντέκε, αλλά και Γιανουζάι και Μιραλάς.

Και η Ελλάδα έκανε σούπερ άλμα, από 57η το 2001, έφτασε 11η το 2007, αλλά αυτό που κατάφερε το Βέλγιο είναι μνημειώδες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα