Φωτογραφίες: Ο Μπορέλι θυμάται – Δείτε πως είναι σήμερα ο «Χότα Χότα»

Ήρθε στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα με μεγάλες προσδοκίες. Έπεσε… πάνω στον Βασίλη Δανιήλ, τον μετρ τη αμυντικής τακτικής και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να προσαρμοστεί.

Ενάμισι χρόνο μετά, πήρε μπρος και καθιερώθηκε. Ο Χουά Χοσέ Μπορέλι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μπαλαδόρους που φόρεσαν τη φανέλα με το «τριφύλλι». Μικρόσωμος, αλλά θαυματουργός με την μπάλα στα πόδια, αγαπήθηκε όσο λίγοι παίκτες στον Παναθηναϊκό.

Ο «Χότα Χότα» μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Sport Radio 24 και θυμήθηκε την εποχή εκείνη και ιδιαίτερα τους ημιτελικούς αγώνες με τον Άγιαξ, για το τότε κύπελλο Πρωταθληριών….

«Με τον Άγιανξ Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις. Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς. Παίζαμε κόντρα σε μια από τις δυσκολότερες ομάδες της Ευρώπης και την καλύτερη της Ολλανδίας. Δεν μπορώ να ξεχάσω την νίκη με 1-0 επί του Άγιαξ.

Θυμάμαι ότι ήταν πολύ συγκινητική η στιγμή που πετύχαμε το γκολ. Θυμάμαι την κούρσα του Γιώργου Δώνη, που διέσχισε το μισό γήπεδο και έβγαλε την μπάλα στον Βαζέχα για να σκοράρει και να πάρει ο Παναθηναϊκός την νίκη στο Άμστερνταμ. Σίγουρα είναι η πιο σημαντική νίκη ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ήταν κρίμα που δεν καταφέραμε τότε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να περάσουμε στον τελικό της Αθήνας. Ήταν εξ΄ αρχής ένα δύσκολο ματς αυτό στο ΟΑΚΑ. Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα που ήξερε πως να διαχειριστεί τα αποτελέσματα. Ειδικά μετά το πρώτο γκολ κόπηκαν τα πόδια μας και ουσιαστικά άρχισε να γέρνει το παιχνίδι υπέρ του Άγιαξ. Σε κάθε περίπτωση η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού εκείνη τη χρονιά ήταν εξαιρετική».

Δείτε πως είναι σήμερα ο παλαίμαχος – πλέον – άσος του «τριφυλλιού»…

boreli1

borelimain borreli4 boreli3

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα