«Φρένο» στα… 1100 ο Χαβιέ Ζανέτι!

Πόσοι ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο έχουν να επιδείξουν στην καριέρα τους 1.100 παιχνίδια, 145 διεθνείς συμμετοχές και 17 τίτλους, σε 22 χρόνια παρουσίας στο χώρο; Ο εξής ένας! Ο Χαβιέ Ζανέτι…

Δυστυχώς, όμως, για όλα υπάρχει ένα τέλος. Ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν εξαιρεί κανέναν, ακόμη και αν πρόκειται για τον Αργεντινό σούπερ σταρ, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να τον… νικήσει! Και όμως, αποδείχθηκε πως είναι αδύνατον. Ο Χαβιέ Ζανέτι ανακοίνωσε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Το μαγικό ταξίδι του στο χώρο του ποδοσφαίρου ξεκίνησε το 1992, στην Ταγιέρες. Μόλις ένας χρόνος ήταν αρκετός για να φανεί ότι αυτό το παιδί, έχει κάτι το διαφορετικό πάνω του. Η Μπάνφιλντ ήταν εκείνη που το διαπίστωσε και τον ενέταξε στο δυναμικό της. Το 1995, ο Ζανέτι πήρε το αεροπλάνο και προσγειώθηκε στο Μιλάνο. Από τότε και για 19 συναπτά έτη, ο Αργεντινός αστέρας πρόσφερε τη λάμψη του στην Ίντερ, κατακτώντας τα πάντα, αλλά και την παγκόσμια αναγνώριση του ταλέντου του σαν ποδοσφαιριστή, αλλά και ενός ανθρώπου του οποίου το προφίλ και η δραστηριότητα ξεπερνά το μέσο όρο του ποδοσφαιριστή, ακόμη και του μέσου ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, ο Αργεντινός αναλαμβάνει το πόστο του Αθλητικού Διευθυντή της Ίντερ, παραμένοντας στο χώρο και βέβαια στο… σπίτι του, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε στις δηλώσεις του.

Ο Χαβιέ Ζανέτι αποσύρεται από την ενεργό δράση σε ηλικία 40 ετών, έχοντας 1.100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων οι 145 είναι διεθνείς, με την Εθνική Αργεντινής! Έχει κατακτήσει συνολικά 17 τίτλους και συγκεκριμένα 5 πρωταθλήματα Ιταλίας, 4 κύπελλα Ιταλίας, 4 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 1 Champions League, 1 UEFA CUP, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και ένα Παναμερικανικό πρωτάθλημα.

Ο Χαβιέ Ζανέτι αντιλαμβάνεται τη μεγάλη αλλαγή που επέρχεται στη ζωή του, αλλά καταλαβαίνει επίσης πως έφτασε η ώρα της μεγάλης απόφασης: «Το να αποσύρεται κάποιος στα 40 του, είναι μοναδική κατάσταση. Αισθάνομαι περήφανος. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω. Μετά τον τραυματισμό μου πέρυσι, ήθελα να αποδείξω πως μπορώ να επανέλθω σε ανταγωνιστικό επίπεδο και το έκανα. Ονειρευόμουν το τέλος της καριέρας μου στην Ίντερ. Η Ίντερ είναι το σπίτι μου και θα προσπαθήσω να είμαι το ίδιο αποδοτικός εκτός γηπέδων, όσο ήμουν όταν αγωνιζόμουν εντός. Θα είμαι ο Αθλητικός Διευθυντής της Ίντερ. Μία εκπληκτική πρόκληση για μένα. Θα ξεκινήσω αμέσως να μαθαίνω το νέο μου ρόλο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα