Φουλ επίθεση το ΠΑΣΟΚ

«Η συνεργασία των δύο κομμάτων έληξε από τη στιγμή που επήλθε συμφωνία για το αριστερό μνημόνιο και σώθηκε η χώρα από τον γκρεμό». Αυτή είναι η απάντηση όλων στην Χαριλάου Τρικούπη, όταν τους ρωτούν για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα.
Όπως ανακοίνωσε κι επίσημα το Κίνημα «δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και γι’ αυτό το λόγο δεν θα παρέχουμε ψήφο εμπιστοσύνης, εάν ζητηθεί από το Μαξίμου».
Αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να υψώσουν τους τόνους και το έναυσμα το έδωσε η Φώφη Γεννηματά με την ομιλία της στη Βουλή τα άγρια χαράματα της Παρασκευής. Έτσι οι περισσότερες ανακοινώσεις, αλλά και οι δηλώσεις των «πράσινων» στελεχών είναι πιο σκληρές, ενώ πλέον ανοίγουν την βεντάλια για όλα τα θέματα. Όπως για παράδειγμα με την βόμβα του μεταναστευτικού.
«Φτάνουν πια οι διακηρυκτικού τύπου δηλώσεις και η ακυβερνησία» τονίζει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επιδεικούμενη κατάσταση στα νησιά εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών. Ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχετικά με την εντεινόμενη κρίση του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Την ίδια ώρα που οι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στα νησιά πληθαίνουν, οι συνθήκες διαβίωσής τους χειροτερεύουν και η ανησυχία των κατοίκων μεγαλώνει καθημερινά, η Κυβέρνηση επιχαίρει για τα ανεπαρκή μέτρα που «κατάφερε» να λάβει μετά από επτά μήνες απραξίας, καθυστερήσεων και απουσίας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.
Έχουμε επανειλημμένως εγκαλέσει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για την ολιγωρία και αδιαφορία που επιδεικνύουν. Φτάνουν πια οι διακηρυκτικού τύπου δηλώσεις και η ακυβερνησία.
Άμεσα χρειάζεται να υλοποιηθούν δράσεις αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στελέχωσης των ανύπαρκτων ακόμα διοικητικών δομών, δημιουργίας κέντρων υποδοχής των προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και κατοχύρωσης της δημόσιας ασφάλειας.
Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών, αλλά και της ζωής των κατοίκων των νησιών είναι ένα μείζον πρόβλημα κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας για την Ελλάδα, το οποίο η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ως εικονική πραγματικότητα, παραδομένη στους νωχελικούς ρυθμούς των ατελέσφορων διαδικασιών της.
Χρειάζεται επιτέλους να ασκήσει μεταναστευτική πολιτική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα