Φοιτητής απειλούσε με… τζιχάντ το πανεπιστήμιό του

Σε άλλες εποχές αν κάποιος φοιτητής ένιωθε ότι οι καθηγητές του τον αδικούν, άντε να σκεφτόταν να πετάξει καμιά στακαστρούκα ή κανένα γιαούρτι ως πράξη αντεκδίκησης. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο 21χρονος φοιτητής της ιστορίας μας είχε κατά νου πιο βίαια και επικίνδυνα σχέδια: απειλούσε με ένοπλες επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο οι πρυτανικές Αρχές ελληνικού πανεπιστημίου απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας ότι άτομο διατύπωνε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης απειλές κατ΄ εξακολούθηση ότι θα προβεί σε βίαιες δράσεις, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων του συγκεκριμένου πανεπιστήμιου. Το σκηνικό που ξυπνάει μνήμες από τραγικά αιματηρά περιστατικά που κατά καιρούς έχουν λάβει χώρα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού κινητοποίησε άμεσα τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τι προέκυψε από την ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε; Ότι ο επίφοβος δράστης είναι 21 ετών, φοιτά στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και πως οδηγήθηκε στην εκτόξευση απειλών επειδή θεωρούσε ότι αδικούνταν από το πανεπιστήμιο και ήθελε να εκδικηθεί διαπράττοντας ένοπλες επιθέσεις.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς ο φοιτητής ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Για το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε και την καταγγελία του πανεπιστημίου ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του φοιτητή τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ανάκρισης. Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην παραγγέλουσα εισαγγελική Αρχή.  Να σημειωθεί κλείνοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο φοιτητής ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του όταν πλέον εντοπίστηκε από αστυνομικούς

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα