“Φέρατε αναρχία στη χώρα”

Λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους στη Βουλή στην αντιπαράθεση του με τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του, ότι “έφερε αναρχία στη χώρα”.
Ο πρόεδρος τη Ν.Δ., απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε: «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν “διαδηλώσεις” τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν “ελευθερία” τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:
• Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη.
• Η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δηλώσει ότι καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το προσφυγικό στα σύνορα με τα Σκόπια, λέγοντας: «Πριν από λίγες ημέρες, μία τρίτη χώρα προέβη σε πράξεις τήρησης της τάξης εντός του ελληνικού εδάφους. Στο πιο ευαίσθητο σημείο των συνόρων υπήρχε απουσία των δυνάμεων της τάξης».

Επίσης, μίλησε για τις «φαβέλες» του Πειραιά, όπου οι ΜΚΟ υποκαθιστούν το έργο του ελληνικού κράτους, ενώ αναφέρθηκε στην επιστολή των δημάρχων περιοχών γύρω από το Ελληνικό προς τον πρωθυπουργό. «Οι δήμαρχοι της περιοχής του Ελληνικού σάς έστειλαν μία επιστολή, κ. Τσίπρα, στην οποία αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια» τόνισε.

«Να σταματήσει η καραμέλα του δήθεν ανθρωπισμού. Πηγαίνετε μια βόλτα στην Ειδομένη και στον Πειραιά για να δείτε πού είναι ο ανθρωπισμός» υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, που παραμένει κλειστή, σημειώνοντας ότι «σε καμία δυτική χώρα δεν μπορεί η κεντρική αρτηρία να παραμένει κλειστή επ’ αόριστον και να καταλαμβάνονται οι πλατείες της πρωτεύουσας».
8 προτάσεις για την ασφάλεια
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το «πώς η ζωή των πολιτών» και «η χώρα θα είναι ασφαλέστερες» και πρότεινε οκτώ συγκεκριμένες δράσεις:
1. Τη συγκρότηση ενός ενιαίου Υυπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων
2. Τη δημιουργία του θεσμού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
3. Τη δημιουργία μιας ενιαίας επιτελικής δομής των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος
4. Τη δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας
5. Τη λειτουργία ενός φορέα Ενιαίας Επιτήρησης των Συνόρων μας, χερσαίων και θαλάσσιων
6. Τη δημιουργία δομών Επικοινωνίας και Συνεργασίας του Συστήματος Ασφαλείας της χώρας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες
7. Τη δημιουργία ενός νέο πλαισίου συνεργασίας του Συστήματος Εσωτερικής Ασφάλειας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις
8. Τον εκσυγχρονισμό της Ε.Υ.Π.
Οι αναφορές στον Πανούση
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. «Δεν σας προκαλεί εντύπωση ότι η ΝΔ στήριξε τον Πανούση; Ο κ. Πανούσης δεν είχε καμία στήριξη για την κατάληψη στο πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης έγινε υπουργός και ο υπουργός πήγε σπίτι του.»
Μάλιστα πρόσθεσε πως κάποιοι που έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα σήμερα είναι μέσα στη Βουλή. «Τμήμα της αριστεράς αρνείται να καταδικάσει την βία απ’ όπου και αν προέρχεται και δεν αναφέρομαι μόνο στην τρομοκρατία. Γιατί η τρομοκρατία είχε ιδεολογικό πρόσημο. Θύμισε τους αγανακτισμένους που έστηναν κρεμάλες και σήμερα είναι σε αυτή την αίθουσα».
Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ανοικτή γραμμή με αντιεξουσιαστές. Υπενθύμισε την ένοπλη πορεία αναρχικών. Δεν πέρασαν μόνο τον Ρουβίκωνα της παραβατικότητας. Φεύγουν ανενόχλητοι και έχουν στοχοποιήσει και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση.
«Οι θύλακες της κρατικής απουσίας εξελίσσονται σε θύλακες ολοένα και πιο επικίνδυνης ανομίας. Είπε ακόμα ότι η βια που υπάρχει στους καταυλισμούς θα βγουν και εκτός…. Το άβατο των Εξαρχείων παραμένει άβατο. Αποκορύφωμα ήταν η ένοπλη πορεία αναρχικών. Δεν πέρασαν μόνο τον Ρουβίκωνα της παραβατικότητας. Φεύγουν ανενόχλητοι και έχουν στοχοποιήσει και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση. Μήπως και σήμερα υπάρχει ανοικτή γραμμή του κόμματός σας με στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα