Υπό διερεύνηση για κατάχρηση χρημάτων ο Ντιντιέ Ντρογκμπά

Έρευνα αναφορικά με τη διαχείριση των χρημάτων που έχουν δοθεί ως δωρεές βρίσκεται το φιλανθρωπικό ίδρυμα του διάσημου ποδοσφαιριστή, Ντιντιέ Ντρογκμπά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία, από τα 2 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί στο ίδρυμα, μόνο τα 18,000 ευρώ έχουν αξιοποιηθεί σε έργα στην Αφρική.

Παρ’ όλα αυτά, ο 38χρονος ποδοσφαιριστής υποστηρίζει πως όλα είναι καθαρά και πως τα χρήματα θα δαπανηθούν όταν πρέπει να δαπανηθούν: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά τα λεφτά και δεν πρόκειται να τα ξοδέψω μόνο για να τα ξοδέψω. Έχω μακροπρόθεσμα πλάνα και ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω με αυτά».

Με δηλώσεις του στο BBC, ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι τόνισε επίσης ότι μέχρι στιγμής όλα τα φιλανθρωπικά έργα έχουν πραγματοποιηθεί με δικά του χρήματα και όχι με αυτά που έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές.

Η αφρικανική φιλανθρωπική οργάνωση του Ντρογκμπά, ιδρύθηκε το 2007, λειτουργεί στην Ακτή του Ελεφαντοστού, αλλά είναι επίσης εγγεγραμμένη και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του παίκτη έχει δαπανήσει 3,7 εκ ευρώ για έργα στην Ακτή Ελεφαντοστού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας κινητής κλινικής αλλά και ορφανοτροφείων.

Η Φιλανθρωπική Επιτροπή ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια των δαπανών του Ιδρύματος και τόνισε πως θα εξετάσει τους ισχυρισμούς για παραπληροφόρηση και παραπλάνηση του ιδρύματος σε βάρος του κοινού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα