Υπουργικές δεσμεύσεις για πλήρη ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι αύριο Σάββατο, η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως στη Σαντορίνη, έδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι δύο υπουργοί προήδρευσαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σαντορίνη, με τις τοπικές αρχές και τους φορείς, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά.

«Συναντηθήκαμε με τους φορείς της Σαντορίνης για να καταγράψουμε τα θέματα που προέκυψαν από τη διακοπή ρεύματος μετά τη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ. Όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες που μας αναλογούν για να ελαχιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της διακοπής ρεύματος στην τουριστική κίνηση του νησιού», δήλωσε η Κεφαλογιάννη.
Και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ήθελε προσεκτικούς χειρισμούς και σοβαρότητα. Οι επαγγελματίες του νησιού στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο δήμαρχος και οι τοπικές αρχές επέδειξαν αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και ψυχραιμία».
Κάνοντας αναφορά στα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της, τον τουρισμό, σημείωσε: «Οι επισκέπτες ενημερώνονταν διαρκώς για τις εξελίξεις και αυτό ήταν σημαντικό ώστε να μην δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας. Οι αποχωρήσεις τουριστών ήταν ελάχιστες και οι ακυρώσεις μεμονωμένες. Το αεροδρόμιο λειτούργησε κανονικά χωρίς καμία ακύρωση πτήσεων. Εμφανίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν πολλά μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στα ξενοδοχεία του νησιού, τα οποία σταδιακά περιορίζονται. Η δημοσιότητα στα ξένα Μέσα κινήθηκε σε ανεκτά επίπεδα και θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για τουριστικούς δημοσιογράφους του εξωτερικού.

Τέλος, αποφασίστηκε ο ΕΟΤ να διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στα social media, και να σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου(WTM) τον προσεχή Νοέμβριο».

Από την πλευρά του, ο Μιχελάκης είπε: «Το ατύχημα ήταν πρωτοφανές. Όπως μου είπαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, όμοιο του δεν έχει υπάρξει στη χώρα. Η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη καθώς ήταν ουσιαστικά βλάβη στην ‘καρδιά’ του εργοστασίου το οποίο τέθηκε για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας. Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτροδότηση κάλυπτε το 75% νησιού».

Και ο υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε: «Όπως είπα και προηγουμένως, η αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και της κυβέρνησης άμεση. Αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά ξεκίνησε επιχείρηση μεταφοράς ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στην οποία μετείχαν δύο πλοία. Ένα αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού το οποίο αναχώρησε από τον Πειραιά, και ένα δεύτερο απέπλευσε από την Ρόδο, το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν έξω από την Αστυπάλαια καθυστέρησε η άφιξή του στη Σαντορίνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα