«Το φως της δικαιοσύνης να ζεσταίνει από εδώ και μπρος την πατρίδα μας»

Για πρώτη φορά έδωσε το παρών σε εορτασμό των Θεοφανείων ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατέβηκε στον Πειραιά  για την επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και με την παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, των Αρχών της πόλης, αλλά και βουλευτών.

Μετά την τελετή ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Σημαντική μέρα για την ορθοδοξία, λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και μπρος την πατρίδα μας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας κρατούσε χαμογελαστός το λευκό περιστέρι -συμβολίζει το Αγιο Πνεύμα- μέχρι που ήρθε η στιγμή να το απελευθερώσει

Στον Πειραιά, τις χαμηλές θερμοκρασίες αψήφισαν οι βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού και έπεσαν στα νερά του λιμανιού για τον Τίμιο Σταυρό. Παρόντες, εκτός του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ήταν  ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους της κυβέρνησης και ο βουλευτής Β’ Πειραιά της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης.

Πήγε για τσίπουρα

Στο μεταξύ, για τσίπουρα, -σε εορταστική και συνάμα προεκλογική ατμόσφαιρα- στο «Στέκι του Αρτέμη» κατευθύνθηκαν αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές κκ Παναγιώτη Κουρουμπλή και Θοδωρή Δρίτσα αλλά και στελέχη του κόμματός του.

Σημειωτέον δε, ότι προηγουμένως ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε μια μικρή δεξίωση στον κ. Τσίπρα στο Δημότικο Θέατρο και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνθηκε προς την αγορά.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα