Το τηλεφώνημα της οργής

Εκνευρισμός επικρατεί στη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικά πριν από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά προηγήθηκε ένα τηλεφώνημα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό, όπου ανέβηκαν οι τόνοι. Μάλιστα η κ. Γεννηματά επισήμανε στον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι δυνατόν την ημέρα που κυρώνεται από την βουλή η συμφωνία δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει ο άνθρωπος που έκανε την συμφωνία και φέρει την υπογραφή του.
Μάλιστα η κ. Γεννηματά, όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει αναφέρθηκε στο θέμα και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα». Στηλιτεύοντας την απουσία του πρωθυπουργού από το Κοινοβούλιο ως θεσμικό ατόπημα, η κ. Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει την ευθύνη και «επιτέλους να κυβερνήσει» -τονίζοντας ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για τη χώρα, όπως και τα σενάρια για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και «ορισμένου χρόνου».
Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και των 251 βουλευτών που με την ψήφο τους άνοιξαν το δρόμο για την έναρξη της διαπραγμάτευσης, καθώς και την υποστήριξη των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης που, όπως τόνισε, ακύρωσαν τα σχέδια ακραίων φιλελεύθερων δυνάμεων.
Και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «έχει απόλυτη ευθύνη να δώσει οριστικό τέλος στο κυνήγι μαγισσών, να διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, να σταματήσουν οι άσκοπες θεωρίες περί τρόικας εσωτερικού και πραξικοπήματος που προσβάλλουν όσους μας στήριξαν ενεργά».
Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις, είπε η κ. Γεννηματά τονίζοντας πως η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί, και πέραν αυτής χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον.
«Εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε την ευθύνη με την εντολή του λαού, αναλάβετέ την και κυβερνήστε επιτέλους» δήλωσε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως οι εκλογές είναι καταστροφικές για τη χώρα, όπως καταστροφικά είναι και τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου. Εθνικός σκοπός είναι η λήξη προγράμματος, υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα