Το τερμάτισε στις 14!

«Τέρμα οι μεταγραφές», είπαν στο λιμάνι, και μένει να δούμε αν το εννοούν! Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός προέβη σε σωρεία ενισχυτικών κινήσεων και φέτος, αφού ήρθαν 14 ποδοσφαιριστές, με τους Καμπιάσο, Πάρντο, Ντα Κόστα και Φινμπόνγκασον να παίρνουν με το καλημέρα τη φανέλα του βασικού.

Η «Α» κάνει έναν μικρό απολογισμό των φετινών μεταγραφών των νταμπλούχων Ελλάδας ξεκινώντας από τον πιο ακριβό!

Φελίπε Πάρντο (κόστος 4.500.000 ευρώ): Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του για τρία χρόνια (600.000 ευρώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη) τον 25χρονο Κολομβιανό που τις τελευταίες δύο σεζόν είχε εντυπωσιάσει στην Μπράγκα. Ήταν προσωπική επιλογή του Μάρκο Σίλβα, η πρώτη του και ισχυρότερη επιθυμία από τη μέρα που ήρθε στον Πειραιά. Παρά το μεγάλο κόστος η εισήγησή του έγινε δεκτή από τη διοίκηση. Προέρχεται από καλές σεζόν, τον συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις και αναμένεται να πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Παίζει ως δεξί εξτρέμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός, πήγαινε «καρφί» για την Πόρτο ή την Μπενφίκα!

Λούκα Μιλιβόγεβιτς (κόστος 2.300.000 ευρώ): Οι «ερυθρόλευκοι» ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς που είχε επιβάλει η Άντερλεχτ, αφού έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον σκληροτράχηλο Σέρβο «κόφτη» και του πρόσφεραν συμβόλαιο τετραετής διάρκειας με ετήσιες αποδοχές 800.000 ευρώ.  Η απόδοσή του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν αυτή που έπεισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να τον κρατήσουν.

Μανουέλ Ντα Κόστα (κόστος 2.200.000 ευρώ): Αν και γυρολόγος, η σταθερότητά του τα δύο τελευταία χρόνια στη Σίβασπορ ώθησαν τον Μάρκο Σίλβα να εισηγηθεί την απόκτησή του. Τα λεφτά φαντάζουν πολλά για τον θηριώδη Μαροκινό στόπερ, ωστόσο ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει κεντρικό αμυντικό και λόγω πίεσης χρόνου αναγκάστηκε να δεχθεί τις απαιτήσεις τον Τούρκων για τον 29χρονο παίκτη. Στο γήπεδο θα φανεί αν η κίνηση ήταν σωστή. Ιδιαίτερη μεταπολιτική αξία δύσκολα θα αποκτήσει ο συγκεκριμένος παίκτης που υπέγραψε για τρία χρόνια.

Στέφανος Καπίνο (κόστος 2.000.000 ευρώ): Η αξία του Καπίνο είναι γνωστή. Ο Ολυμπιακός πόνταρε σε αυτή και δεν δίστασε να προσφέρει δύο εκατομμύρια για έναν τερματοφύλακα που ως παιδί αγωνιζόταν σε ερασιτεχνική ομάδα του Κορυδαλλού και θα μπορούσε να έχει καταλήξει τσάμπα στον Ολυμπιακό, πριν πάει στον «αιώνιο αντίπαλο».  Στον κόσμο άρεσε αυτή η κίνηση παρά το παρελθόν κι αυτό έχει τη σημασία του.  Τα λεφτά που δόθηκαν στη Μάιντζ δεν είναι και λίγα, ιδίως για έναν πορτιέρο που λογίζεται ως αναπληρωματικός, αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθεί τεράστια επένδυση! Θα εισπράξει 1.5000.000 ευρώ για τριετές συμβόλαιο.

Σεμπά (κόστος 1.500.000 ευρώ): Ο Ολυμπιακός έδωσε χοντρό πακέτο για τον ακραίο επιθετικό της Εστορίλ. Παράξενη κίνηση, αλλά φαίνεται πως η διοίκηση εμπιστεύεται απόλυτα τον Μάρκο Σίλβα. Βραζιλιάνος χωρίς φοβερό βιογραφικό, που ίσως, όμως, αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος.

Άλφρεντ Φινμπόνγκασον (κόστος 1.000.000 ευρώ για δανεισμό): Ο Ισλανδός στράικερ στην Ολλανδία είχε εκπληκτικά ποσοστά σκοραρίσματος, σε ένα πρωτάθλημα, βέβαια, που ευνοεί αρκετούς επιθετικούς να φτιάξουν όνομα χάρη στις χαλαρές άμυνες και τα επιθετικά συστήματα των ομάδων. Στην Ισπανία και στη Σοσιεδάδ δεν μπόρεσε να αποκτήσει σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και γι’ αυτό παραχωρήθηκε δανεικός στον πρωταθλητή Ελλάδας. Η μεταγραφή αυτή θα αξιολογηθεί μόνο μέσα στο γήπεδο. Αν ξεπεράσει τα γκολ του Μήτρογλου, σίγουρα θα είναι θετικό…

Δημήτρης Γούτας (800.000 ευρώ): Από πέρσι ήθελε τον Γούτα ο Ολυμπιακός και τον απέκτησε με ένα ποσό μάλλον φυσιολογικό, αφού ο Πανόπουλος πάντα ζητά το κάτι παραπάνω όταν δίνει παίκτες σε μεγάλες ελληνικές ομάδες. Θα κοπιάσει για να γίνει βασικός στον φετινό Ολυμπιακό, ωστόσο αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

Νίκολας Μαρτίνες (κόστος 700.000 ευρώ): Βιάστηκε να αποκτήσει τον Μαρτίνες από τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός, ο Μάρκο Σίλβα με το «καλημέρα» είπε πως δεν τον υπολογίζει και δόθηκε δανεικός στην Ανόρθωση. Θα κριθεί… του χρόνου!

Γιάννης Γιαννιώτας (κόστος 500.000 ευρώ): Καλή κίνηση η απόκτηση του Γιαννιώτα που στον Αστέρα Τρίπολης ξεδίπλωσε πέρσι το ταλέντο του. Δεν είναι τεράστιο το ποσό που δόθηκε, ακόμη κι αν δεν καταφέρει φέτος να πάρει λεπτά συμμετοχής, ο κόσμος είδε με θετικό μάτι τη μεταγραφή αυτή.

 

Και οι πέντε ελεύθεροι…

Χωρίς κόστος ο Ολυμπιακός πήρε πέντε ποδοσφαιριστές, τον Εστεμπάν Καμπιάσο (που ωστόσο θα πάρει 4.000.000 ευρώ για διετές συμβόλαιο), τον Άλαν Πουλίδο (που οδεύει για δανεισμό), τον Φάνη Τσαλδάρη και τον Γκιόργκι Λόρια που μάλλον μένουν στο ρόστερ, και τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη, που έμεινε, ωστόσο, αμέσως ελεύθερος για να μετακομίσει στον Πανιώνιο.  Συνολικά ο Ολυμπιακός δαπάνησε 15.500.000 ευρώ για τις μεταγραφές και γύρω στα 13.000.000 ευρώ (μαζί με την εφορία) υπολογίζονται τα χρήματα για τα καινούργια συμβόλαια μέχρι το 2016. Αντίθετα, εισέπραξε μόλις 600.000 ευρώ για τον Κατάι από τον Ερυθρό Αστέρα και περί των 250.000 ευρώ για τον δανεισμό του Ενέν στην Έβερτον. Για να δικαιολογήσει αυτό το ποσό και να μείνει συνεπής στο Financial Fair Play πρέπει τα έσοδα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν να ξεπεράσουν τα 25.000.000 ευρώ, κάτι που είναι δεδομένο λόγω  της συμμετοχής του στους ομίλους του Champions League.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα