Το στοίχημα των τριπλών εκλογών

Βέβαιοι πως ο Μάιος θα φέρει τριπλές κάλπες είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και πιέζουν για να μην διαψευστούν. Στόχος είναι η αποδόμηση της κυβέρνησης έτσι ώστε να εξαναγκαστεί σε εκλογές. Άλλωστε όπως σχολιάζουν από την Κουμουνδούρου, οι εκλογές θα προηγηθούν ελάχιστα της λήψης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ οπότε και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα έχει προσωπικό λόγο να μην τις προκαλέσει.

Σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου οι τριπλές εκλογές θα ήταν σωτήριες και για τους ίδιους καθώς οι ψηφοφόροι θα μπορούν να εκφραστούν «εκδικητικά» στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές και στην συνέχεια με μεγαλύτερη ηρεμία να επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση.
Ο προγραμματισμός του ΣΥΡΙΖΑ οπότε για το επόμενο διάστημα προβλέπει υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους σε κάθε θέμα που θα προκύπτει ενώ θα ακολουθήσουν βροχή ερωτήσεων ειδικά προς τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να τον εκθέσουν εντός της Βουλής.
Μέχρι τότε πάντως προτεραιότητα έχει ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τον οποίο κατατέθηκε η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.
Από κοντά και το οικονομικό επιτελείο εν όψει προϋπολογισμού.
Μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως ο προϋπολογισμός δεν πείθει ούτε την Τρόικα. «Η Κομισιόν δεν πείθεται από τους υπολογισμούς της Κυβέρνησης. Η δήλωση του εκπροσώπου του κ Ρεν ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες: «Η γνώμη μας είναι ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις, πριν μπορέσουμε να πούμε ότι εγκρίνουμε απολύτως τον προϋπολογισμό. Αν προκύψει ανάγκη για περαιτέρω προσαρμογή στον προϋπολογισμό, τότε η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει πρόθυμη να υποβάλει συμπληρωματικό ή τροποποιημένο προϋπολογισμό». Παράλληλα, σε χθεσινή του συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ Τόμσεν υποστηρίζει ευθέως ότι πέραν των διαρθρωτικών θα χρειαστούν και δημοσιονομικά μέτρα το 2014, το 2015 και το 2016» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό «διάλυσης του κοινωνικού κράτους» αλλά και «φοροεπιδρομής και εξόντωσης των πολιτών».
Επισημαίνει την ανεπάρκεια δημοσίων επενδύσεων που «εξοργίζει ακόμα και την τρόικα» και για απόπειρα εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας καθώς πρόκειται για «προϋπολογισμό δημοσιονομικής προσαρμογής με αναπτυξιακό… πρόσημο!». «Πρόκειται είτε για όνειρο θερινής νυκτός, είτε για μια ακόμη κυβερνητική προσπάθεια εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα