Το ντέρμπι των «αιωνίων» άρχισε από νωρίς!

Στην Ελλάδα, τα ντέρμπι ξεκινούν πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία τους. Φροντίζουν γι’ αυτό οι παράγοντες, οι οποίοι έχουν σαν βασικό τους μέλημα την ικανοποίηση του οπαδικού αισθήματος μίας – μικρής – μερίδας των υποστηρικτών τους.

Παραδοσιακά λοιπόν, το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ή Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ξεκινάει αρκετές μέρες νωρίτερα. Συνήθως δε, η… αυλαία της έντασης ανοίγει με την απαραίτητη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν. Ενώ σε όλες τις χώρες του κόσμου, ορισμένα πράγματα θεωρούνται δεδομένα, στην Ελλάδα υπερτονίζεται η ανάγκη για την ασφάλεια της μίας ή της άλλης αποστολής, των παραγόντων, των προέδρων και πάει λέγοντας.

Φτάσαμε στο 2014, με τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίζει τα χίλια μύρια προβλήματα, αλλά οι… παραδόσεις στο ποδόσφαιρο διατηρούνται αναλλοίωτες. Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου, στο Καραϊσκάκη, επαναλήφθηκαν οι… παραδοσιακές ατάκες, αιτήματα και ενστάσεις. Ο φιλοξενούμενος – στην προκειμένη περίπτωση – Παναθηναϊκός, εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη φιλοξενία που θα συναντήσει στο φαληρικό γήπεδο και ζήτησε από την Αστυνομία αυξημένα μέτρα προστασίας, τόσο για την αποστολή της ομάδας, όσο και για τον πρόεδρο, Γιάννη Αλαφούζο.

Οι «πράσινοι» επικαλέστηκαν τη διαδήλωση των οπαδών του Ολυμπιακού που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, καθώς και μία σειρά από «επιθετικές» ανακοινώσεις των οργανωμένων συνδέσμων των «ερυθρόλευκων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα