“Το καραβάνι του Τσίπρα είναι στην έρημο”

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποτελεί την χρυσή ευκαιρία για την Φώφη Γεννηματά για να αναδείξει στην κοινωνία, ότι αποτελεί μία αξιόπιστη λύση. Τόσο η καθυστέρηση της αξιολόγησης, όσο και η πίεση του ΔΝΤ αποτελούν το ίδιο νόμισμα.

«Το καραβάνι του κ. Τσίπρα προχωρά, αλλά δυστυχώς φαίνεται να προχωρά μόνο του σε μία έρημο, απομονωμένο. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι ταυτόχρονα κάθε μέρα που περνάει απομονώνεται η χώρα μας», είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη εκφράζοντας την ανησυχία της, αλλά και την απόφασή της να μην περιμένει την πλήρη απομόνωση και την καταστροφή της χώρας, αλλά να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εκλογών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι δεν αποτελεί λύση αυτή τη στιγμή για την χώρα. Εκτιμώντας από την άλλη ότι αυτή την κρίση δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο του ένα κόμμα, επανέφερε την πρότασή της για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.) μέσα, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε αυτό προφανώς και θα συμμετείχε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε κάθε περίπτωση, μίλησε για νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, καλώντας από την μία σε ομοψυχία και από την άλλη στην κατάρτιση ενός σχεδίου για το πώς η Ελλάδα δεν θα απομονωθεί, δεν θα αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και θα πάρει μπροστά η οικονομία της και θα ανακτήσει την αξιοπιστία της. «Είναι η ώρα να τολμήσουμε, να πάμε μαζί. Με όσες υπερβάσεις σε συλλογικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο είναι αναγκαίες για αυτό», είπε.

Θύμισε εξάλλου με νόημα ότι πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα ήταν πρωταγωνιστής στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια και σήμερα αντιμετωπίζουμε αποφάσεις άλλων χωρών που ζητούν την απομόνωση και περιθωριοποίηση της χώρας.
Ερωτηθείσα τέλος για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στις κινήσεις στήριξης της πρότασής της, ενώ σήκωσε το γάντι, απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη και όσα είπε γύρω από μία εκλογή από τη βάση και πόσο αυτό δεν τον φοβίζει. «Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Εγώ έχω δηλώσει ότι θα είμαι υποψήφια σε αυτή τη διαδικασία», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούν να είναι υποψήφιοι και οι δύο. Ως τότε όμως, το βάρος έριξε στην ύπαρξη συμφωνίας πρώτα επί ενός πολιτικού πλαισίου. Περιέγραψε μάλιστα ως πρώτο βήμα το να πάνε οι δυνάμεις του χώρου στην προγραμματική Συνδιάσκεψη και να συμφωνήσουν σε μία διακήρυξη αρχών και σε ένα πολιτικό, προγραμματικό πλαίσιο που θα αφορά την χώρα.

Για τον Σφακιανάκη

Λόγους σκοπιμότητας πίσω από την καρατόμηση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη «βλέπει» το ΠΑΣΟΚ.
«Αναρωτιόμαστε αν οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας την ΕΛ.ΑΣ. τον επόμενο “εχθρό”» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, από τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την καρατόμηση του επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος,  Μανώλη Σφακιανάκη, εκδόθηκε η  ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι προφανές ότι η καρατόμηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπαγορεύτηκε από την Κυβέρνηση για λόγους σκοπιμότητας. Η δε τοποθέτηση του σε άσχετη με το επί εικοσαετίας και πλέον αντικείμενο του θέση, ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόνοια περί ισχυρής σκοπιμότητας για τη μετακίνησή του.
»Αναρωτιόμαστε αν οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας την ΕΛ.ΑΣ. τον επόμενο “εχθρό”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα