Το δημοψήφισμα απάντηση στην εσωστρέφεια

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρώτο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που διενεργεί το Ποτάμι μεταξύ των μελών του. Ένα δημοψήφισμα, το οποίο όπως λένε συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη όχι μόνο θα αποδείξει ότι το Ποτάμι διακατάχεται από εσωκομματική δημοκρατία, αλλά το σημαντικότερο θα δώσει μία απάντηση σε κάποιους στο εσωτερικό του κόμματος, όπου διαμαρτύρονται για τα χαμηλά ποσοστά του Ποταμιού.

Κάπως έτσι χαρακτήρισαν κάποιοι το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως: “Αυτοί που χάρηκαν με το 4% του Ποταμιού. Αυτοί που από την πρώτη μέρα λυσσομανούν εναντίον μας. Αυτοί που θέλουν να μας φοβίσουν. Αυτοί που μας θέλουν πατερίτσα στο σύστημά τους. Αυτοί που θέλουν να συμβιβαστούμε. Αυτοί πρέπει σήμερα να πάρουν μια απάντηση. Ψήφισε στο δημοψήφισμα των εθελοντών. Το Ποτάμι είναι το πρώτο κόμμα που τολμά και ρωτά απευθείας τους ανθρώπους του. Έναν-έναν ξεχωριστά. Για όλα αυτά που συζητάει η κοινωνία αλλά και γι αυτά που μας απασχολούν εν όψει του συνεδρίου. Εσύ αποφασίζεις για το μέλλον του Κινήματός μας. Απόδειξε ότι το Ποτάμι είναι δυνατό παντού, σε όλη τη χώρα, σε όλους τους χώρους. Η συμμετοχή όλων μας, ειδικά στην περιφέρεια, είναι επιβεβλημένη.  Μπες και ψήφισε τώρα! Γιατί η δημοκρατία και η συμμετοχή στο Ποτάμι είναι πράξεις όχι λόγια”.

 

Εξάλλου τα ερωτήματα μάλλον θα δώσουν στον Θεοδωράκη το αποτέλεσμα που επιθυμεί, καθώς τα περισσότερα μέλη-εθελοντές του Ποταμιού επιθυμούν την αυτόνομη κάθοδο, ή την συμμετοχή στην κυβέρνηση υπό προϋποθέσεις και όρους.

Βέβαια εκεί που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι οι απαντήσεις σχετικά με το συνέδριο και την οργανωτική δομή του Ποταμιού.

Στο μεταξύ μπορεί στον προϋπολογισμό το Ποτάμι να ψήφισε “όχι” σε όλα, όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη στάση που θα τηρήσει στο ασφαλιστικό, καθώς υπάρχουν φωνές που επίσης πρότειναν το «όχι σε όλα», με το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει λόγος το κόμμα να επωμιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό κόστος αντιδημοφιλών μέτρων». Η πλειοψηφία, ωστόσο, των βουλευτών έκριναν ότι ειδικώς στο συγκεκριμένο θέμα το Ποτάμι θα πρέπει να αρθρώσει διακριτό λόγο και πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, κι ας είναι δυσάρεστες στους πολίτες. Και καθώς με τη συγκεκριμένη εισήγηση συμφώνησε απολύτως ο κ. Θεοδωράκης, αποφασίστηκε τις επόμενες κιόλας μέρες να γίνει νέα διευρυμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. με τις αρμόδιες επιτροπές του Ποταμιού, αλλά και με γνώστες του προβλήματος, όπως οι Πλ. Τήνιος και Τ. Γιαννίτσης, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελικές προτάσεις του κόμματος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα