«Του χρόνου θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού»

Το πρωτάθλημα και τον… Ολυμπιακό έθεσε ως νέο στόχο ο Ζέκα, δηλώνοντας πως θέλει να δει τον Παναθηναϊκό να ζορίζει τους «ερυθρόλευκους» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

Ο Πορτογάλος άσος των «πράσινων» μίλησε στην ιστοσελίδα maisfutebol, στην πατρίδα του και αναφέρθηκε τόσο στην κατάκτηση του κυπέλλου, όσο και στην επόμενη μέρα του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέκα:

Για την φετινή σεζόν: «Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, μερικοί από τους οποίους από την δεύτερη ομάδα, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών. Δεν ήταν ένας εύκολος χρόνος και κανένας δεν περίμενε να κάνουμε αυτά που κάναμε. Μοιάζει λίγο σαν την Σπόρτινγκ θα μπορούσαμε να πούμε. Είχαμε παίκτες με υψηλούς μισθούς και έπρεπε να κόψουμε. Δηλαδή, υπήρχε ένα ξεκάθαρο στοίχημα όσον αφορά το ρόστερ».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Η ομάδα είχε άγχος. Κανένας δεν περίμενε να φτάσουμε στον τελικό και για αυτό δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν φανταστική, ήταν μια όμορφη γιορτή. Το έζησα έντονα».

Για το γεγονός πως είναι αρχηγός: «Στις δύο προηγούμενες σεζόν ήξερα ότι είχαμε περισσότερες προϋποθέσεις αλλά δεν μπόρεσα να κατακτήσω κανέναν τίτλο. Τώρα, ήμουν εγώ που σήκωσα πρώτος την κούπα και ήταν τεράστια η χαρά. Ο προπονητής μου είπε στην προετοιμασία πως προοριζόμουν να είμαι ο αρχηγός. Για μένα είναι τεράστια υπερηφάνεια να είμαι αρχηγός ενός συλλόγου, όπως ο Παναθηναϊκός».

Για τους στόχους και την πορεία: «Ο κύριος στόχος της σεζόν ήταν να φτάσουμε στα playoffs και μετά να παλέψουμε για την καλύτερη θέση. Μετά θέλαμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Κύπελλο Ελλάδας. Ήταν πολύ δύσκολο να παλέψουμε για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο γιατί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκαν καλά».

Για τον Ολυμπιακό: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντιπαλότητα μεγάλη όπως ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι είναι πιθανό να μειώσουμε την απόσταση από αυτούς. Είναι φαβορί μιας και έχουν μια ομάδα που αγωνίζεται για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε την ζωή όσο πιο δύσκολη γίνεται τον επόμενο χρόνο».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει Πορτογαλία: «Δεν με βλέπω να γυρίζω στην Πορτογαλία. Εαν γύριζα αυτό το διάστημα θα το έκανα μόνο για τους δύο, τρεις μεγάλους. Αλλά οι μεγάλοι πορτογαλικοί σύλλογοι είναι πολύ δυνατοί και καλά δομημένοι».

Για την οικονομική κρίση και το μέλλον του: «Θέλω να είμαι ειλικρινής ότι δεν νιώθω την κρίση. Είμαι πολύ μακριά από όπου βρίσκεται πραγματικά. Εκτός αυτού λατρεύω να ζω εδώ. Δεν είναι τίποτα διαφορετικό από την Πορτογαλία. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε καλά εδώ. Μπορώ να ζήσω εδώ πολλά χρόνια. Έχω συνηθίσει και σχεδόν μιλάω την γλώσσα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα