Τον Μάρτη του 2015 η δίκη για το σκάνδαλο της Proton

Στις 23 Μαρτίου του 2015 προσδιορίστηκε η δίκη για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας θα καθίσουν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κατηγορείται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία, και άλλα 42 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας (σε βάρος του οποίου εκκρεμεί και δικογραφία για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας) φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ότι ως πρόεδρος του δ.σ. της Proton Bank έδινε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης γι’ αυτήν την υπόθεση αποφυλακίστηκε πρόσφατα λόγω παρέλευσης του 18μήνου προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων να μην απομακρύνεται από το σπίτι του και να διανυκτερεύει πάντα σε αυτό, ενώ έχει αποφυλακιστεί και για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα