Τετ α τετ Καραμανλή- Ντόρας

Έντονη κινητοποίηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η προ ημερών τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο συνασπισμό, έχει θέσει σε εγρήγορση τη Συγγρού και άρχισαν ήδη οι διεργασίες στο κόμμα της κεντροδεξιάς.

Τρανή απόδειξη αποτελεί η συνάντηση που είχε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Κώστας Καραμανλής με την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο πρώην πρωθυπουργός,  σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος υποδέχτηκε στο  πολιτικό του γραφείο του, στη πλατεία Μαβίλη, την βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και αμφότεροι συνομίλησαν για αρκετή ώρα για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν δείχνει διατεθειμένος να εμπλακεί στις όποιες  εσωκομματικές διεργασίες και όπως διαρρέεται από συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού για το πώς ο ίδιος βλέπει την πολιτική κατάσταση της χώρας είναι, πως δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στην παρούσα φάση και δεν θέλει να χρεωθεί υπονομευτικές κινήσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός  διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να στηριχτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αν και όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τις απόψεις του, έχει διαφωνίες με ορισμένα σημεία της κυβερνητικής στρατηγικής και εκτιμά πως έγιναν λάθη σε κρίσιμους τομείς.

Η κ. Μπακογιάννη από την άλλη κινείται προσεκτικά και η στρατηγική της θα καθοριστεί από την εξέλιξη στο θέμα του νέου επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε., που αναμένεται να κλείσει αυτή την εβδομάδα.

 

Τα λένε συχνά το τελευταίο διάστημα

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις επαφές με τον πρώην πρωθυπουργό αφού έχει καλέσει για τραπέζι στο σπίτι της το ζεύγος Καραμανλή, τον έχει επισκεφτεί αρκετές φορές στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη, παρέστη στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ήταν παρούσα στο γεύμα που διοργάνωσε ο Αχιλλέας Καραμανλής.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα