“Τα σύνορα μας είναι αδιαπραγμάτευτα”

«Τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι αδιαπραγμάτευτα», τόνισε από τη Ρόδο η Φώφη Γεννηματά η οποία παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι είναι προκλητική η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα κι αντίθετη με τις διεθνείς συνθήκες, και κάλεσε την πολιτική ηγεσία στην Τουρκία να κατανοήσει ότι η ασφαλέστερη βάση για τη γόνιμη ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι να ακολουθήσει μια συμπεριφορά καλής πίστης και καλής γειτονίας.
«Καθήκον δικό μας είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, με εθνική ομοψυχία μακριά από διχαστικές λογικές και πολωτικό λόγο. Και η αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων του νησιωτικού μας χώρου με ουσιαστικές αναπτυξιακές πολιτικές», κατέληξε.
Επίθεση για την ΕΛΣΤΑΤ
Στο μεταξύ στην Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της οικονομίας με αφορμή την ύφεση που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ το δ’ τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία είναι καταλυτικά και ανατρέπουν όλες τις βασικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2017.
«Το δ´ τρίμηνο 2016 είναι το δεύτερο χειρότερο τρίμηνο με κριτήριο το ΑΕΠ εδώ και δεκαπέντε χρόνια! Είναι “καλύτερο” μόνο από το γ´ τρίμηνο 2015 που ήταν επίσης τρίμηνο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι βέβαιο ότι σε λίγο και οι τρεις θέσεις του βάθρου με τις χειρότερες μέρες για την οικονομία και τους πολίτες θα ανήκουν στους ψεύτες που μας κυβερνούν» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Τα νέα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ σε συνδυασμό με την παράταση της αβεβαιότητας ανατρέπουν όλες τις βασικές προβλέψεις του προϋπολογισμού 2017 και βέβαια τα περί ανάπτυξης 2,7% δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζεται και επιπλέον υπογραμμίζεται ότι «όλες αυτές οι ανατροπές μεταφράζονται σε νέα βάρη για τον Ελληνικό Λαό με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Δυο χρόνια Τσίπρας-Καμμένος, δυο χρόνια ύφεση. Τελεία και παύλα με υπογραφή ΕΛΣΤΑΤ. Αξίζει να θυμόμαστε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβαν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης 6-6,5% για τη διετία 2015-16 σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ,EUROSTAT). Η ανάπτυξη είναι το κεντρικό ζητούμενο για την έξοδο από την κρίση και το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Γι αυτό όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλυτέρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα