Τα μηνύματα που έστελναν από κινητό οι τρομοκράτες πριν και μετά τη σφαγή στο Παρίσι

Στα χέρια των γαλλικών αρχών βρίσκεται ένα κινητό των τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι. Το κινητό έχει χάρτη το θέατρο Bataclan και ένα μήνυμα με την παρακίνηση «πάμε» βρέθηκε κοντά στο μέρος όπου δολοφονήθηκαν 89 άτομα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ενώ παρακολουθούσαν συναυλία την Παρασκευή.

Εξάλλου όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το κινητό περιείχε ένα μήνυμα που ανέφερε: «Εντάξει, είμαστε έτοιμοι».

Το κινητό βρέθηκε σε σκουπιδοτενεκέ κοντά στο θέατρο Bataclan, όπου σημειώθηκε το πιό αιματηρό από τα θανατηφόρα επεισόδια στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 άτομα συνολικά.

Την ίδια ώρα η Γαλλική αστυνομία έχει στα χέρια της ένα βίντεο πιστοποιεί την ύπαρξη ενός ακόμη –του ένατου– δράστη των επιθέσεων που διαπράχθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστικές πηγές και πηγές στην αστυνομία.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται να επέβαινε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τις ένοπλες επιθέσεις σε μπαρ και εστιατόρια στο Παρίσι την Παρασκευή, και ο άνδρας, αγνώστων στοιχείων, καταζητείται, ανέφεραν δύο πηγές και στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Τρεις άνδρες επέβαιναν στο αυτοκίνητο μάρκας Seat, χρώματος μαύρο, που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στα μπαρ και τα εστιατόρια», δήλωσε δικαστική πηγή.

Η πηγή αυτή πρόσθεσε πως οι διωκτικές αρχές εκφράζουν πλέον τη βεβαιότητα ότι πλάι στον Σαλά Αμπντεσλάμ, που καταζητείται από την αστυνομία και τον αδερφό του Μπραχίμ που ανατινάχθηκε στην επίθεση, υπήρχε ένας τρίτος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

«Αναζητείται», ανέφερε μια δεύτερη πηγή, που πρόσκειται στην έρευνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα