Τα ελληνικά ομόλογα υποβάθμισε η Morgan Stanley

Υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων ανακοίνωσε η Morgan Stanley, υιοθετώντας ουδέτερη στάση, έναντι προηγούμενης σύστασης για αγορά. Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι τα ομόλογα θα διατηρηθούν υπό πίεση λόγω έλλειψης ενός θετικού momentum στο εσωτερικό της χώρας, σε συνδυασμό με την παγκόσμια αστάθεια και μεταβλητότητα των αγορών θα διατηρήσει τα ομόλογα υπό πίεση.

Παρά το γεγονός ότι θεωρεί θετική τη λήψη της δόσης, υπογραμμίζει ότι δεν έχει ξεπεραστεί το πολιτικό ρίσκο για την Ελλάδα, ενώ παραμένουν σαφή ερωτήματα για αποκλίσεις στους στόχους του προγράμματος.

“Για να είμαστε ξεκάθαροι, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί μια ελκυστική πιθανή αξία σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα”, τονίζει η Morgan Stanley. Όμως, προκειμένου να υπερ-αποδώσουν τα ελληνικά ομόλογα έναντι των υπόλοιπων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, απαιτείται η αποκατάσταση του momentum, την οποία ο οίκος περιμένει να δει μέσω μιας βελτίωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, πιθανής αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης και ενδεχομένως την εμφάνιση πιθανών εστιών ζήτησης για τους ελληνικούς τίτλους.

Οπότε αναθεωρεί προς τα κάτω την (δίκαιη) τιμή των ελληνικών ομολόγων στο 47,5% από 52,5% της ονομαστικής τους αξίας. Χωρίς αναδιάρθρωση αλλά με πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους ώστε να κινηθεί στο 120% του ΑΕΠ η δίκαιη τιμή για τα ελληνικά ομόλογα εκτιμάται στο 47,5% της ονομαστικής τους αξίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα