Τα γκάλοπ ανεβάζουν τον υδράργυρο

Σε ολοκληρωτικό πόλεμο, ενόψει των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, οδηγούνται οι τέσσερις διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας καθώς πέραν της κινητοποίησης των μηχανισμών, κρίσιμο ρόλο θα παίξουν και οι εντυπώσεις.

Μετά το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών για το φιάσκο της 20ης Νοεμβρίου, που μοιάζει να αφήνει τραύματα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πλέον η μάχη δίδεται και σε επίπεδο δυναμικής μπροστά στην κάλπη.

Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες εμφανίζουν τον 37χρονο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που επενδύει στην ενίσχυση του ηγετικού του προφίλ, να προηγείται από το δεύτερο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να δημιουργεί ρεύμα νίκης.

Ωστόσο, οι ίδιες αυτές μετρήσεις μοιάζουν να προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις και τα δηλητηριώδη σχόλια από τα στρατόπεδα των υπολοίπων υποψηφίων. Ατύπως, σχολιάζονται ακόμη και ως κατασκευασμένες, ωστόσο ουδείς μπορεί να δώσει στοιχεία περί αυτού.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι οι σοβαρές εταιρείες έχουν αρνηθεί να κάνουν δημοσκόπηση (στοιχείο που επικαλείται και η πλευρά Μεϊμαράκη) και χαρακτηρίζει ως αναξιόπιστα τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται «ιδιαίτερα όταν προέρχονται από εταιρείες που δεν είναι γνωστές». Τις μετρήσεις αμφισβητεί, ευθέως, και ο  Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας μάλιστα ότι μία εξ αυτών δίνει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα εδώ και δύο μήνες.

Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Ευ. Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θοδ. Αμπατζόγλου, σχολιάζοντας πως οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας «είναι αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές, κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων… και είναι προφανές ότι υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες».

Άρθρο του Κυριάκου

 

Τρεις προϋποθέσεις για συναίνεση σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του σε απογευματινή εφημερίδα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται υπέρ της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και ξεκαθαρίζει ότι υπό τη δική του ηγεσία, η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορεί να συναινέσει με τον κ. Τσίπρα όσο η κυβέρνησή του δεν πληροί τις τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτει.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι, πρώτον, θα έπρεπε να πειστεί ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ειλικρινείς με έμπρακτη αναγνώριση από την πλευρά του πρωθυπουργού των σφαλμάτων του.

Δεύτερον, λέει ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση που ζητά συναίνεση να εμπνέει εμπιστοσύνη και αναρωτιέται: «πως να εμπιστευτεί κανείς έναν πρωθυπουργό που ψεύδεται ασύστολα και χωρίς ενδοιασμούς;».

Και τρίτον σημειώνει ότι θα έπρεπε να συμμετέχει η αντιπολίτευση στη σύνταξη και την εποπτεία υλοποίησης ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και εξόδου από αυτήν.

«Είναι στα όρια του σουρεαλισμού το γεγονός ότι σήμερα ζητά συναίνεση αυτός που κατέλυσε μονομερώς την ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση που σημειώθηκε στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, το 2011 για την Παιδεία» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει πως οι πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπαγορεύονται από ιδεοληπτικές εμμονές και οδηγούν τη χώρα βαθύτερα στο τέλμα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα