Ταράζει τα νερά του Ποταμιού ο Θεοχάρης

Οι αναταράξεις καλά κρατούν στο εσωτερικό του Ποταμιού. Αναμφίβολα η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος έχει μεγαλύτερο συμβολισμό από ότι υποστηρίζουν οι κύκλοι του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Έτσι κι αλλιώς, μετά το συνέδριο θα άλλαζαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι» σχολίασαν από τη Σεβαστουπόλεως, ανεξάρτητα από την επιλογή του βουλευτή του Ποταμιού. Όμως το πιο σημαντικό πέραν της παραίτησης ήταν τα όσα ανέφερε ο κ. Θεοχάρης στην επιστολή του. Αφού συνεχάρη τον Σταύρο Θεοδωράκη, δήλωσε ότι στο συνέδριο εξέθεσε με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις του για τη στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος.

«Ένιωσα το βάρος της ευθύνης το βράδυ του Σαββάτου, καθώς οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους. Δεν είδα, δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού» υποστηρίζει και σημειώνει: «Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις». Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την ανανεωμένη εντολή από το συνέδριο, θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξει τη μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. «Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού, παραμένω βουλευτής του» καταλήγει.

Οι αντιδράσεις
Κεραυνό εν αιθρία και κίνηση της τελευταίας στιγμής, χαρακτήρισε ο Γιώργος Μαυρωτάς την παραίτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. “Δεν περιμέναμε την παραίτηση του κ. Θεοχάρη, ήταν κίνηση της τελευταίας στιγμής” σχολίασε ο κ. Μαυρωτάς και πρόσθεσε: “φαντάζομαι ότι ήταν μια απόφαση που έχει να κάνει με τη διαφωνία του, με την πορεία του Ποταμιού”.

Όπως είπε, στο συνέδριο ακούστηκε η κριτική και η πολύ θεμιτή αγωνία του κ. Θεοχάρη, καθώς επίσης και οι προβληματισμοί από τους κ. Λυκούδη και Φωτήλα, ενώ χαρακτήρισε πολύ ικανό και μαχητικό τον νέο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Γιώργο Αμυρά.

Την εκτίμησή του ότι το Ποτάμι πρέπει να εγκαταλείψει το φοβικό “σύνδρομο του σκαντζόχοιρου” και να βγει επιθετικά στην κοινωνία, χωρίς αναστολές, εξέφρασε ο Σπύρος Δανέλλης. “Να βγούμε επιθετικά με τις δικές μας προτάσεις, χωρίς φοβίες, χωρίς αναστολές. Να φύγουμε από το σύνδρομο του σκαντζόχοιρου, το οποίο θεωρώ ότι μας κόστισε πάρα πολύ και μας χαρακτήρισε το τελευταίο διάστημα” είπε ο κ. Δανέλλης.

Με αφορμή το συνέδριο του κόμματος, ο κ. Δανέλλης επισήμανε ότι μέσα από τη λεγόμενη επιθετική πολιτική προς την κοινωνία θα φανούν οι εκλεκτές συγγένειες, οι κοινές πρωτοβουλίες και -όπως είπε- και οι στενές συνεργασίες ή οι συνενώσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι παρά τις διαφοροποιήσεις δεν υπήρξε αμφισβήτηση από στελέχη στην επανεκλογή του αρχηγού του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη.

“Υπήρξε όμως αμφισβήτηση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κόμμα και ελπίζουμε ότι οι διορθωτικές κινήσεις θα είναι θετικές” σχολίασε ο κ. Δανέλλης, διευκρινίζοντας ότι μέσω του συνεδρίου επιχειρήθηκε επανεκκίνηση του κόμματος και πρόσθεσε: “δεν διαφωνεί ούτε ο Ιάσωνας Φωτήλας, ούτε ο Σπύρος Λυκούδης ούτε ο Θεοχάρης, σ’ ένα σημαντικό βαθμό στη γενικότερη αντίληψη ότι πρέπει αταλάντευτοι εμείς να κρατήσουμε το χώρο ύπαρξής μας”.

Για το προσφυγικό

Στο μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή στην σύσκεψη κορυφής θα προτείνει τοποθέτηση υπερυπουργού για καλύτερο συντονισμό στο προσφυγικό. Μάλιστα θα μιλήσει για συγκεκριμένο πρόσωπο.  «Έχω το όνομα, θα μου επιτρέψετε να το πω πρώτα στους άλλους αρχηγούς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις γιατί  αυτό έχει σημασία σήμερα. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ένα δεξιό ή ένα αριστερό υπουργό», ανέφερε  χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της ερχόμενης Παρασκευής, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση με ειλικρίνεια, καθώς και ότι χρειάζονται μερικές τολμηρές αποφάσεις και σε σχέση με το ΝΑΤΟ και σε σχέση με την ασφάλεια των νησιών αλλά και σε σχέση με την περίθαλψη των προσφύγων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα