“Σύντομα θα κλείσει η συμφωνία χωρίς μείωση του αφορολόγητου”

Συμφωνία λίαν συντόμως με τους δανειστές  “βλέπει” ο Νίκος Παππάς που απέκλεισε κατηγορηματικά μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ που ζητάνε οι πιστωτές. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας στον Realfm, τόνισε «Είμαστε σε διαδικασία πολύ σύντομα να κλείσει η συμφωνία».

Ερωτηθείς για το αν χρειάζεται νέα ψηφοφορία στη Βουλή, σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Παππάς επεσήμανε πως «Δεν χρειάζεται νέα ψηφοφορία στη Βουλή, στην περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ. Θα χρειαζόταν αν έπρεπε να δοθούν χρήματα. Κάτι το οποίο δεν χρειάζεται».

Δεν βλέπω εκλογές, πριν από το Σεπτέμβριο του 2019 και σε καμία των περιπτώσεων δημοψήφισμα”

Ο κ. Παππάς επίσης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, αλλά και διενέργειας δημοψηφίσματος. «Όχι δεν βλέπω εκλογές, πριν από το Σεπτέμβριο του 2019, αλλά και σε καμία των περιπτώσεων δημοψήφισμα», είπε συγκεκριμένα.

“Το αφορολόγητο δεν είναι στα συμφωνηθέντα”

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου για να επιτευχθεί κλείσιμο της β’ αξιολόγησης ο κ. Παππάς τόνισε πως: «Υπάρχει συμφωνία και τηρείται από την Ελληνική πλευρά. Δεν μπορεί να αλλάξουμε τη συμφωνία. Το αφορολόγητο δεν είναι στα συμφωνηθέντα. Δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα μέτρο που ρίχνει όλα τα βάρη στα χαμηλά εισοδήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα