Σύμπλευση μόνο στις μεταρρυθμίσεις

 

Σύμπλευση στις μεταρρυθμίσεις θα έχουν το Ποτάμι και η Ν.Δ., αλλά όχι συμπόρευση, όπως τονίζουν συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενοι στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι σημαντικό οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να έχουν διάλογο, ενώ ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη σύμπλευσης στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και όπως σημείωναν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο διάλογος των δύο πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει την ύπαρξη  ενός διαύλου επικοινωνίας με άξονα την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Πηγές της Συγγρού ανέφεραν μετά τη συνάντηση ότι «δεν υπάρχουν κόμματα με κλειστές πόρτες, αλλά υπάρχουν κόμματα με κανονισμούς, αρχές και αξίες» αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η επικοινωνία μεταξύ πολιτικών δυνάμεων είναι κάτι υγιές και αναγκαίο, όταν καθένας συνεισφέρει στο διάλογο τις δικές του πολιτικές. Από την πλευρά τους κύκλοι του Ποταμιού ανέφεραν μετά τη συνάντηση ότι είναι πολύ νωρίς να συζητάει κανείς για εκλογές, καθώς όπως φαίνεται επικρατεί προβληματισμός στο εσωτερικό του κόμματος και για τη δημοσκοπική τους εικόνα. «Μην πάει ο νους σας σε συνεργασίες αλλά σε κατά περίπτωση συζητήσεις σε θέματα που συμφωνούμε όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος» τόνιζαν οι ίδιες πηγές. Απαντώντας στη Συγγρού, από τη Σεβαστουπόλεως έλεγαν με νόημα ότι οι πόρτες μπορεί να είναι ανοικτές αλλά δεν έχουμε σκοπό να τις περάσουμε…

Δηλώσεις

«Δεν υπάρχει μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε εξερχόμενος της συνάντησης ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημειώνοντας ωστόσο ότι «έχουμε μέτωπο με όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις γιατί αντίπαλός μας είναι κάποιες πράξεις της κυβέρνησης. Υπάρχουν ζητήματα που συμφωνούμε με τη Νέα Δημοκρατία και ζητήματα στα οποία δεν είμαστε σύμφωνοι. Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τις παλιές του απόψεις, όπως για τον εκλογικό νόμο που δεν μπορεί να δίνει 50 έδρες στο πρώτο κόμμα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι υπάρχουν παραδείγματα «που έχουμε άλλη οπτική γωνία με τη Ν.Δ.», ενώ αναφορικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το ελληνικό Δημόσιο, «βεβαίως έχουμε μέτωπο για να σταματήσει αυτή η πρακτική».

Αναταράξεις

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό του Ποταμιού, καθώς πληθαίνουν αυτοί που συμφωνούν με τον Φωτήλα για συμπόρευση με τη Ν.Δ. Βέβαια η πλειοψηφία της βάσης υποστηρίζει την αυτόνομη πορεία, όπως αποφασίστηκε και στο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Πάντως στη Σεβαστουπόλεως έχουν να αντιμετωπίσουν άλλη μία αποχώρηση. Αυτή του πρώην βουλευτή Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη, ο οποίος σε δήλωση του ασκεί κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη και την ηγεσία του, γιατί όπως αναφέρει: «Η ηγεσία του κόμματος δεν ήταν ανοιχτή σε προτάσεις και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τον επικεφαλής και μία μικρή και κλειστή ομάδα, ακριβώς, δηλαδή, το αντίθετο από αυτό που χρειαζόταν το Ποτάμι και η χώρα. Η ελληνική περιφέρεια, και εγώ ως βουλευτής του ακριτικού νομού της Δράμας, όπου το Ποτάμι έλαβε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (8,4 % και 6% αντίστοιχα), νιώθαμε ότι είμαστε εντελώς στο περιθώριο».

Ο κ. Χαρακίδης σημειώνει ότι πίστεψε πως το Ποτάμι θα έφερνε την ανανέωση στον τόπο, αλλά απέδειξε ότι αδυνατεί να παρέμβει και απέτυχε να καταστεί χρήσιμο στη χώρα και τους πολίτες. Θεωρεί ως επιτακτική και άμεση την ανάγκη για μεγάλη εθνική συνεννόηση, ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του κράτους, για μία οικονομία που θα παράγει σε ένα δίκαιο και κοινωνικό κράτος, για μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο.

Από το Ποτάμι δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο. Ωστόσο, στελέχη του υπογράμμισαν ότι ο πρώην βουλευτής, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε δεν εξελέγη, είχε αδρανήσει και δεν συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα