Σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη για την «κάθαρση» των συνδέσμων

Τα γεγονότα στην Τούμπα και όσα ευτράπελα ακολούθησαν με την εμπλοκή τού… Υπουργικού Συμβουλίου και τη ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, είναι ακόμη νωπά στη μνήμη όλων των φιλάθλων. Μπορούμε να πούμε πολλά για το «τις πταίει», αλλά θα χάναμε τον χρόνο μας, καθώς, πλέον, έχει παρέλθει η εποχή της… θεωρίας. Η ανάλυση, η διερεύνηση και η παρουσίαση των πτυχών, το μόνο που μπορεί να προσφέρουν πλέον είναι μία ακόμη καθυστέρηση, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην επιδείνωση της κατάστασης. Τα λόγια είναι φτώχεια, έλεγε ο σοφός λαός σε άλλες εποχές, τις οποίες, καλώς ή κακώς, βρίσκει και η δική μας γενιά μπροστά της. Όταν τα λόγια δεν έχουν πλέον νόημα, επιβάλλεται η δράση. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε λάβει τις αποφάσεις του πριν από τα γεγονότα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποκάλυψε τα σχέδιά του κατά την επίσκεψή του στη μακρινή Νέα Υόρκη και τη συνάντηση που είχε με την ελληνική ομογένεια στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ. Ο Ιβάν Σαββίδης σχεδόν ανακοίνωσε την έξωση των ταραξιών από το γήπεδο της Τούμπας, με ειδικό σχέδιο το οποίο έχει εκπονήσει με τους συνεργάτες του. Ο επενδυτής από τη Ρωσία έχει δώσει σαφή εντολή να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και να έχει ολοκληρωθεί οπωσδήποτε πριν από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ζήτησε να παραμείνει μεν μία «καυτή έδρα» η Τούμπα, αλλά να μην εμφανιστούν ξανά οι ταραξίες που κατ’ επάγγελμα, όπως σημείωσε, προκαλούν επεισόδια, είτε για άλλους λόγους, για τους οποίους συγκεντρώνει στοιχεία και ενδέχεται να τα παρουσιάσει όταν θα είναι τεκμηριωμένες οι υποψίες του, είτε από βλακεία και ψευτομαγκιά.
Ο Ιβάν Σαββίδης, σε απλά ελληνικά, ζήτησε να απομακρυνθούν οι ταραξίες από την ομάδα, ειδάλλως θα διαλύσει τους συνδέσμους, αφαιρώντας την υπογραφή της ΠΑΕ από την άδεια ύπαρξης του καταστατικού τους, ενώ δεν θα επιτρέπεται και η είσοδός τους στο γήπεδο.
Παρουσιάζουμε τις σχετικές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας στη Νέα Υόρκη:
«Εγώ νομίζω ότι οι φίλαθλοι με δοκιμάζουν. Θα ήθελα να μοιράσω τους οπαδούς σε δύο μέρη: είναι οι πραγματικοί φίλαθλοι που κοιμούνται και ονειρεύονται το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν ενέργειες που θα καταστρέφουν τη σταθερότητα του ΠΑΟΚ. Και υπάρχει ένα άλλο μέρος οπαδών, που αποτελεί εσωτερική καταστροφική δύναμη. Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Ούτε εγώ, αλλά ούτε καμία ξεχωριστή ομάδα των φιλάθλων. Αν αναγκαστώ να ξεκαθαρίσω, θα αναγκαστώ να το κάνω και αν η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων θέλουν να δουν τη δύναμή μου, θα τη δουν. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τους φιλάθλους του. Όλη η περιουσία, ό,τι έχει ο ΠΑΟΚ είναι οι φίλαθλοι και η αγάπη τους. Και αυτή η δύναμη των φιλάθλων δεν μπορεί να λειτουργεί εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν έχω αλλάξει κατεύθυνση. Έχω στεναχωρηθεί, όχι επειδή κάποιος φώναξε προς εμένα, επειδή έκανε λίγα. Εάν αισθανθούμε ότι στην Τούμπα δεν αισθανόμαστε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουμε τη διεύθυνση. Από την ομάδα με απαράδεκτες συμπεριφορές, θα περάσουμε στην ομάδα με μεγαλοπρέπεια. Όσα χρόνια κι αν κάνω λάθη, θα τα διορθώνω και θα προχωράω μπροστά.
»Όταν ήρθα στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή είχα πει ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δω το παιχνίδι με τους φιλάθλους. Είχα μία τόσο ζεστή υποδοχή από τους φιλάθλους και σε μία φάση αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου στην Τούμπα. Και αυτό το τονίζω, επειδή δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα και απόλυτα πως η Τούμπα είναι το σπίτι μου. Και βεβαίως πιστεύω ότι η αγάπη που τρέφουν οι φίλαθλοι για την ομάδα δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο σύλλογο. Και όταν βλέπαμε το ματς μαζί και ο διαιτητής σταματούσε το παιχνίδι με οφ σάιντ, οι φίλαθλοι μου έλεγαν πως δεν ήμαστε άλλη ομάδα και σωστά έκανε ο διαιτητής και σταμάτησε. Και μου άρεσε πολύ η έκφραση ενός φιλάθλου στη Νέα Υόρκη που είπε πως ένας δικός μας ήταν ένα στρέμμα… οφσάιντ. Καταλαβαίνω πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ποιοτικό ποδόσφαιρο και θα προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να αντιστοιχώ σε όλους τους ποιοτικούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Για αυτούς που δημιουργούν προβλήματα θα διεξάγουμε τη διαδικασία κάθαρσης».

Το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη χωρίζεται σε τρία στάδια:

1)Εντοπισμός των ταραξιών.
Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν στοιχεία στη διάθεση της ΠΑΕ και φωτογραφίες εκείνων που βγαίνουν μπροστά και παρασύρουν τον όχλο σε έκτροπα. Έχουν συγκεκριμενοποιηθεί, αλλά δεν γίνεται κάποια κίνηση στην παρούσα φάση, διότι διερευνάται πιο «βαθιά» το όλο θέμα. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται η σχέση τους με άλλες «οργανώσεις», καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι δρουν με εντολές και για άλλους σκοπούς, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή ανταγωνιστών. Όλα αυτά θα αποκαλυφθούν όταν θα έχουν συγκεντρωθεί ικανά στοιχεία.
2)Επαφές με τους συνδέσμους, ώστε να αποσαφηνιστεί η δράση τους.
Ο Ιβάν Σαββίδης θα ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους συνδέσμους. Ή θα αποτινάξουν τους ταραξίες ή θα πάψουν να υπάρχουν και θα δημιουργηθούν νέοι στη θέση τους.
3)Την απόδοση των ευθυνών που προβλέπονται βάσει νόμου.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όχι μόνο θα διαχωρίσει τους ταραξίες από τους πραγματικούς οπαδούς, αλλά σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον τους, ζητώντας από την Πολιτεία την επιβολή της μέγιστης προβλεπόμενης ποινής, για την όποια δράση αποδειχθεί πως έχουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα