Συνεχίζει με όπλο την άμυνα!

Αρκετά καλή ήταν η ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο το βράδυ της Κυριακής και αν μη τι άλλο, η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ απέδειξε ότι δεν έχει αφήσει πίσω της τη φετινή σεζόν, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει κάποιου είδους ενέργεια.
Την ενέργεια αυτή την έχει ανάγκη η ΑΕΚ, διότι δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και πάλι ο θεσμός του Κυπέλλου, κάτι που αν συμβεί θα προσθέσει στο καλεντάρι της ομάδας δύο ή τρία ακόμη παιχνίδια και θα τα κάνει στο σύνολο οκτώ ή εννέα. Είναι πολλά ακόμη και μάλιστα κρίσιμα.
Προσέξτε μάλιστα μία παράμετρο. Αν τυχόν το Κύπελλο συνεχιστεί και η ΑΕΚ δεν το κατακτήσει, τότε η τέταρτη θέση των Play Off δε θα προσφέρει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η ομάδα του Πογιέτ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική για να μην πάθει κάποιο κάζο. Αν με τον Πανιώνιο έδειχνε και πάλι νωθρό πρόσωπο, τότε θα δημιουργούταν μεγάλος προβληματισμός, αλλά τελικά οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν «σφυγμό» και μάλιστα είδαν Μπαρμπόσα και Πέκχαρτ να παίζουν καλά και μετά από καιρό τον Γιόχανσον γεμάτο φρεσκάδα.
Η Ένωση, μάλιστα, κράτησε για μία ακόμη φορά το μηδέν και απ’ ότι φαίνεται θα ολοκληρώσει το β’ γύρο με την καλύτερη άμυνα (έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ με Skoda, Ηρακλή, Ατρόμητο και Παναιτωλικό). Είναι χαρακτηριστικό ότι στον πρώτο γύρο η ΑΕΚ δέχθηκε 14 γκολ, δείγμα του πόσο πολύ έχει βελτιώσει ο Πογιέτ την αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα