Συνάντηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ με τον Ταξίαρχο Πειραιά

 Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχο κ. Τσαρνιδάκη Κωνσταντίνο συνάντησε την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών  Υπαλλήλων (ΠΟ.ΑΣ.Υ) στον οποίο κατέθεσαν επιστολή προκειμένου να μεριμνήσει  για μη χορήγηση των οφειλομένων Ημερήσιων Αναπαύσεων του Προσωπικού 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής

Σήμερα 08-07-2014 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχο κ. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κωνσταντίνο. Τέθηκαν  αναλυτικά τα προβλήματα όπως αυτά αναφέρονται στην επισυναπτόμενη επιστολή, τονίζοντας ότι η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους συναδέλφους να έχουν ξεπεράσει τα όρια τους τόσο σε ψυχικό όσο και σωματικό επίπεδο.

Ο κ. Ταξίαρχος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα και δεσμεύτηκε να δώσει τις δέουσες εντολές – οδηγίες προς τους Διοικητές των υφιστάμενων Υπηρεσιών για την επίλυσή τους, τονίζοντας την τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Καταστήσαμε δε σαφές, ότι ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά θα παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων και ευελπιστούμε στην σύντομη επίλυση τους.

Η επιστολή

 

Κύριε Ταξίαρχε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά διαπίστωσε για ακόμη μία φορά ότι οι καταγγελίες πλήθους συναδέλφων, για μη χορήγηση των οφειλομένων Ημερήσιων Αναπαύσεων του Προσωπικού  και για συνεχή νυχτερινή εργασία, ευσταθούν από κάθε άποψη και τείνουν να γίνουν κανόνας σε επίπεδο Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά.

Επιπροσθέτως, διαπιστώνεται ότι αρκετοί Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών δεν τηρούν τις νόμιμες διατάξεις (Π.Δ 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 173/2013) για ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μην έχουν τον στοιχειώδη οικογενειακό προγραμματισμό για κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών.

Τα παραπάνω είναι τελολογικά το αποτέλεσμα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού το οποίο επιτείνεται δραματικά από τα συνεχή και πάμπολλα  Μέτρα Τάξης, τις Συνοδείες και την διάθεση προσωπικού σε εκδηλώσεις, δικαστήρια κλπ. Ίδια δραματική κατάσταση επικρατεί σε ότι σχετίζεται με κανόνες υγιεινής, μέτρα ασφαλείας και γενικότερα τις συνθήκες εργασίας που πρέπει να διέπουν έναν πολυοργανισμό όπως η Αστυνομία στην Ευρώπη το 2014.

Με την παρούσα σας παρακαλούμε, στο μέτρο που δύνασθε,  όπως επιστήσετε την προσοχή και δώσετε εντολή για πιστή τήρηση του ωραρίου, την σταδιακή απόδοση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων και την τήρηση της στο μέλλον καθώς και τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό και ανακοίνωση της προς εκτέλεση υπηρεσίας. Επίσης, επειδή και εσείς  “ιδίοις όμμασιν ” έχετε διαπιστώσει όλα τα προαναφερόμενα θεωρούμε αυτονόητη την συνδρομή σας για επίλυση των σωρευμένων προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζομένους Αστυνομικούς της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα