Συγκινημένος ο Μπαλτάς με το Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Σπάνιο» και «μοναδικό» χαρακτήρισε το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, στο χώρο του παλαιού ιπποδρόμου, στο φαληρικό Δέλτα. Ο Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας με τους υπεύθυνους, μετά την ξενάγησή του στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού, αναφέρθηκε στη «μεγάλη γενναιοδωρία» και την «εντυπωσιακή ανιδιοτέλεια, σε σχέση με αυτή τη γενναιοδωρία», εκ μέρους του Ιδρύματος Νιάρχου.
«Δεν ξέρω τι λένε συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά εγώ έχω συγκινηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή η συνέργεια ανθρώπων, ειδικοτήτων, προσφοράς γνώσεων κτλ. σε τόσα πεδία ταυτόχρονα».
Σημειώνεται, ότι το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί τριπλό έργο, καθώς θα περιλαμβάνει το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και ένα πάρκο, το οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε «υποδειγματικό» και «ανοικτό μουσείο, υπό μία έννοια, του τι φύεται σε τέτοια κλίματα και στην Ελλάδα, που θα χαίρονται οι κάτοικοι και όλοι όσοι επισκέπτονται [τον χώρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα