Στόχος η μεσαία τάξη

 

 

Εδώ κι ένα μήνα η εντολή του Σταύρου Θεοδωράκη στα στελέχη του Ποταμιού ήταν να τεθούν σε εκλογική ετοιμότητα μετά τις 17 Αυγούστου, διότι όλοι στη Σεβαστουπόλεως οσμίζονταν τα σχέδια Τσίπρα και των επιτελών του στο Μαξίμου. Απλά ο επικεφαλής του Ποταμιού ήλπιζε ότι ο πρωθυπουργός θα έβαζε τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών πάνω από τον εαυτό του. Αλλά, όπως λένε στη Σεβαστουπόλεως, εμετρήθη, εζυγίσθη και βρέθηκε ελλιποβαρής.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Το Ποτάμι, λοιπόν, όπως φάνηκε και από την πρώτη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, θα ανεβάσει πολύ τους τόνους κατά την προεκλογική περίοδο και οι επιθέσεις απέναντι στον όποιο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει μετά τη διάσπαση, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία. Όμως η πονηρή σκέψη “να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο” τον οδηγεί σε μια τραγική για τη χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης με γραπτή του δήλωση, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη δήλωσή του τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και έκανε επαίτες τους Έλληνες, για να καταλήξουμε μετά, όπως αναφέρει, στο «καλύτερο μνημόνιο όλων των εποχών», όπως υπερηφανεύονται σήμερα οι υπουργοί του.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «η κυβερνητική αυτή παρέα δεν θέλει να δουλέψει και δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα. Θέλει μόνο να συναλλάσσεται, να κερδίζει χρόνο». Και κατέληξε: «Οι εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο θα στοιχίσουν πολλά στην ελληνική κοινωνία. Νέα λουκέτα, ανεργία, αβεβαιότητα, φυγή προσώπων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους άεργους των κομματικών μηχανισμών. Αυτό που τους νοιάζει είναι να εφευρίσκουν τρυκ που θα διαιωνίζουν την εξουσία τους και τα προνόμιά τους. Και νομίζουν ότι βρήκαν άλλο ένα. Όμως θα απογοητευθούν. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι με ψέματα και παλαιοκομματικές συμπεριφορές η χώρα δεν πάει μπροστά. Το Ποτάμι, η δύναμη της αλήθειας, η δύναμη του καινούργιου, θα είναι σε αυτές τις εκλογές η απάντηση των ανθρώπων που παράγουν και δημιουργούν».

 

Πώς θα κινηθεί

Όπως γίνεται αντιληπτό, στην προεκλογική περίοδο το Ποτάμι θα κινηθεί σε δύο επίπεδα. Από τη μία θα υπενθυμίσει στους πολίτες όλα τα δεινά της διακυβέρνησης Τσίπρα. Για την ανυπαρξία διαπραγματευτικού σχεδιασμού, για τα εγκληματικά λάθη και το φλερτ του Μαξίμου με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, για την ύφεση στην οικονομία και φυσικά για τις οδυνηρές συνέπειες των capital controls, τις κλειστές τράπεζες και το γεγονός ότι θα χρειαστούν εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση.

Το Ποτάμι θα ανεβάσει πολύ την αύξηση της ανεργίας επί ημερών Τσίπρα, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος παρέμεινε απροστάτευτος, όπως επίσης και τις προσλήψεις στο Δημόσιο, όχι σε τομείς που υπήρχαν πραγματικές ανάγκες, αλλά εκεί που βόλευαν το πελατειακό κράτος που επιχείρησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, θα κάνει λόγο για τις προσλήψεις Κατρούγκαλου, το άνοιγμα της ΕΡΤ, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τα κενά στα σχολεία, για τους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Όπως επίσης και για το ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν αναλώσιμα και ότι αναγκάζονται να κάνουν εκπτώσεις στη σίτιση των ασθενών.

Παράλληλα, το Ποτάμι θα κάνει λόγο για την απουσία διαπραγμάτευσης στο 3ο μνημόνιο Τσίπρα και τα δεινά που περιμένουν τους πολίτες. Μάλιστα, εκεί θα σταθεί προεκλογικά ο Θεοδωράκης, καθώς θα ξεδιπλώσει όλες τις προτάσεις του κόμματος σχετικά με το πώς θα μπορέσει η χώρα να αποκαταστήσει τις αδικίες του 3ου μνημονίου και να διορθώσει την έλλειψη διαπραγμάτευσης.

Και φυσικά, το ποτάμι θα σηκώσει πολύ το μεταναστευτικό, όπου η κυβέρνηση Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι είχε υπουργό για το θέμα, έδειξε ανικανότητα, παντελή έλλειψη σχεδίου, και φθάσαμε στις τραγικές εικόνες των νησιών του Αιγαίου. Και επιπλέον θα αναδειχθεί το ότι η Ελλάδα δεν κατέθεσε ούτε καν πρόταση να λάβει ένα μέρος από τα χρήματα που έχει προβλέψει η Ε.Ε. Και αυτό μάλιστα έγινε, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Επίτροπος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Εναλλακτική πρόταση

Το Ποτάμι θα προσπαθήσει να αναδείξει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι είναι η μοναδική μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη και ότι μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας με βάση την κοινή λογική, στοχεύοντας στο μέσο Έλληνα, που παραμυθιάστηκε από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όπως λένε στελέχη του κόμματος, «η μεσαία τάξη ανεβάζει και κατεβάζει τις κυβερνήσεις. Αυτή τη τάξη έχει πληγεί από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και τώρα ισοπεδώθηκε από την άγνοια του Τσίπρα και των άεργων κομματόσκυλων που τον περιβάλλουν».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα