Στο στόχαστρο ο Καμμένος

Επί πολύ καιρό το Ποτάμι δεν αντιδρούσε στις κυβερνητικές κατηγορίες ότι είναι όργανο της διαπλοκής. Τώρα, πλέον η κατάσταση άλλαξε και από την Σεβαστουπόλεως ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω.
Έτσι μία ημέρα μετά την καταγγελία για την φωτογραφική τροπολογία για τη σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα από το υπουργείο Παιδείας σειρά πήρε ο Πάνος Καμμένος και η αποκάλυψη για την ίδρυση δύο εξωχώριων εταιρειών της οικογενείας του.
Μάλιστα η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ποτάμι είναι οξύτατη. Αναλυτικά: “Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξιφουλκούσε με γενικόλογα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οικογένεια Καμμένου ίδρυε στο Λονδίνο offshore της «μιας λίρας και μιας μετοχής» με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών, ο 89χρονος και βαριά άρρωστος πατέρας του υπουργού Αμύνης τον Φεβρουάριο, μία βδομάδα πριν φύγει από τη ζωή, μέσα στο νοσοκομείο, ίδρυσε δύο offshore.
Ο υπουργός Αμύνης κ. Καμμένος και κληρονόμος πρώτου βαθμού της οικογένειάς του, θα πρέπει τώρα να απαντήσει συγκεκριμένα ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των νέων offshore της οικογένειάς του.
Η χώρα δεν αντέχει νέους ψιθύρους για νέα σκάνδαλα, στην κορυφή μάλιστα της κυβέρνησης. Οι γκρίζες περιοχές πρέπει τώρα να φωτιστούν. Και όχι με γενικόλογες απαντήσεις αλλά με στοιχεία”.
Αποφεύγει τον Παπανδρέου
Στο Ποτάμι σχετικά με τον διάλογο που αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση Θεοδωράκη-Γεννηματά υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Το ένα που επιθυμεί να προκύψει αποτέλεσμα και το άλλο που εξακολουθεί να βγάζει σπυράκια σε ότι αφορά την σύμπλευση με άλλο κόμμα.
Και μπορεί να λέγεται πως όλοι διατηρούν χαμηλούς τόνους και ότι η βάση επιθυμεί να γεννηθεί κάτι νέο από τον διάλογο του κέντρου, όμως την ίδια ώρα πολλά στελέχη τονίζουν πως το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του επισημαίνοντας ότι “τώρα παρά ποτέ φαίνεται η ανάγκη γέννησής του! Τώρα είναι πιο χρήσιμο στην κοινωνία ! Ας κοιτάξουμε στα μάτια τους νέους ανθρώπους, ας δώσουμε στους Έλληνες να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα τα κόμματα ίδια, με ίδια διαδρομή”.
Μάλιστα αρκετοί έχουν στραβώσει με το ενδεχόμενο να υπάρξει συμπόρευση και με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο τον θεωρούν τοξικό. Κάτι που αντιλαμβάνεται και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος απέφυγε να συναντηθεί μαζί του. Χαρακτηριστικά από το Ποτάμι λένε πως δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει τριμερή με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ, καθώς τα δύο κόμματα του κοινοβουλίου κυριάρχησε η άποψη πως η επιτροπή έπρεπε να δρομολογηθεί με τον λιγότερο δυνατόν πανηγυρικό τρόπο.
Πάντως ο Σπύρος Λυκούδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν στη συγκρότηση «ενός νέου μεγάλου φορέα στον μεσαίο χώρο», απορρίπτοντας τη συγκρότηση «μιας συμμαχίας κομμάτων». Κατέληξε λέγοντας ότι, από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, δεν μπορεί να πάει πίσω και προσέθεσε ότι, αν ο χώρος αποτύχει να συνεννοηθεί και σε αυτή τη φάση, τότε η πολιτική μοίρα του προοιωνίζεται κακή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα