Στο… μπλόκο της Agrotica

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica, η οποία θα φιλοξενήσει περισσότερους από 1.500 εκθέτες και θεωρείται το σημαντικότερο «ραντεβού» του αγροτικού κόσμου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα μεταφέρουν τον αγώνα τους οι Έλληνες αγρότες που εδώ και μέρες βρίσκονται επί ποδός πολέμου λόγω ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα οι αγρότες αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, όπου στις 19:00 είναι προγραμματισμένο να κοπεί η… κορδέλα της Agrotica δια χειρός του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Την ίδια ώρα πολύωροι ήταν και σήμερα Πέμπτη οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών και των τελωνείων της χώρας, με εκατοντάδες φορτηγά να έχουν τραβήξει αναγκαστικά χειρόφρενο και να παραμένουν μπλοκαρισμένα στα σύνορα. Την Πέμπτη για παράδειγμα το τελωνείο των Κήπων ήταν αποκλεισμένο από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο θα αυξηθούν οι ώρες αποκλεισμού και μάλιστα χωρίς διακοπή, ενώ από την Κυριακή υπάρχει σκέψη να ζητηθεί η συμμετοχή αγροτών από την περιοχή του Διδυμοτείχου και ενδεχομένως της Ροδόπης προκειμένου να επιτευχθεί η σε 24ωρη βάση διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Κήπων.

Τα μπλόκα

Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έλαβαν στη γενική συνέλευση τους οι αγρότες στο μπλόκο των Τεμπών, με πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μμ. την Πέμπτη, ενώ όσον αφορά στην έκθεση Agrotica, η απόφαση που έλαβαν είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα ως μπλόκο Τεμπών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, χωρίς αυτό να αποκλείει την συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισαν την Παρασκευή, στις 7 μ.μ., να διοργανώσουν συλλαλητήριο με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στη Θεσσαλονίκη παραμένουν τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Δερβένι, Χαλκηδόνα, Πράσινα Φανάρια και αερογέφυρα Θέρμης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα