Στον αστερισμό του Λάκη

 

Δεν έφταναν όσα της έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, τα ανοικτά μέτωπα και οι αντικρουόμενες επιδιώξεις των κορυφαίων στελεχών της, η Ν.Δ. καθιστά πλέον το Λάκη Λαζόπουλο… ρυθμιστή της εκλογικής μάχης.

Η παρουσία των Ευρ. Στυλιανίδη και Σ. Ιωαννίδη (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, επίσης υποστηρικτής του Ευ. Μεϊμαράκη) την προηγούμενη εβδομάδα στην πρεμιέρα του ηθοποιού και εκλεκτού συνδαιτυμόνα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε σύρραξη με τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Γ. Μουρούτη να βάλλουν κατά των δύο καραμανλικών.

Χθες ο Λαζόπουλος απάντησε στο Γεωργιάδη, ο τελευταίος πήγε στο θέατρο Βέμπο για να απαντήσει και ο πόλεμος γενικεύθηκε. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι «θέλω μια ΝΔ που δεν θα φοβάται ούτε θα γλείφει το Λαζόπουλο. Ο κ. Λαζόπουλος, όπως πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, στήνει ένα τσαντίρι, για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα έστησε ένα τσαντίρι για να παρέμβει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ».
«Ήρθα εδώ γιατί με καθύβριζε επί δεκάλεπτο, για να μου τα πει κατά πρόσωπο. Και να μου δώσει την ευκαιρία να απαντήσω, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε δημοκράτης άνθρωπος. Αλλά δεν το έκανε», κατέληξε, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς προς τον κ. Μεϊμαράκη ως εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαζόπουλου για την ηγεσία.

Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας λίγο αργότερα από τον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, έλεγε ότι «ο Λάκης Λαζόπουλος, στήριξε ευθέως τον κ. Μεϊμαράκη, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

Πολιτική συκοφαντία

Στα διακινούμενα αυτά σενάρια απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης: “Ο κ. Τσίπρας έχει την πλειοψηφία. Ο λαός πρόσφατα ψήφισε και πρέπει να τα κάνει μόνος του, όπως και την ψήφιση του ασφαλιστικού», είπε, χαράσσοντας γραμμή μη συνεργασίας με την Κουμουνδούρου, τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ως προς τα υπόλοιπα, χαρακτήρισε ως πολιτική συκοφαντία όσα ακούγονται ότι η υποψηφιότητά του στηρίζεται από ορισμένους ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο σκοπό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, το μέτωπο στο εσωτερικό της ΝΔ παραμένει ανοικτό και δεν αφορά τα πρόσωπα. Με δύο βασικούς πόλους, τους κ. Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, η μάχη αφορά στον έλεγχο του κόμματος και, μέσω αυτού, στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων το επόμενο διάστημα, αν και εφόσον ενδεχόμενη κατάρρευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας οδηγήσει σε άλλου τύπου στήριξη της κυβέρνησης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα