Στις 2 Απριλίου τα σπουδαία…

Αναβολή για τις 2 Απριλίου πήρε η εκδίκαση της αίτησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο ΣτΕ, για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος περί της Διπλής Ανάπλασης Λεωφόρου – Βοτανικού.

Οι «πράσινοι» θεωρούσαν δεδομένη την αναβολή, αλλά το μεγάλο κέρδος που αποκόμισαν ήταν ο ορισμός της δικάσιμου αρκετά μεγάλο διάστημα πριν τις Δημοτικές Εκλογές. Ο λόγος βέβαια, είναι προφανής, καθώς ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θέλει να πιέσει με κάθε τρόπο, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο… έξωσης από το ιστορικό γήπεδο, στο οποίο στεγάζονται επίσης όλα τα αθλήματα που συντηρεί για δεκαετίες το «τριφύλλι».

Η υπόθεση είναι περίπλοκη και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε εξέλιξη. Η παράδοση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν συνδεδεμένη με την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων στον Βοτανικό, οι οποίες όμως, ποτέ δεν προχώρησαν. Εφόσον ολοκληρωνόταν το έργο εκεί, θα παραδιδόταν η Λεωφόρος και στη θέση του γηπέδου θα κατασκευαζόταν Μουσείο για τον Παναθηναϊκό και Πάρκο.

Στον Ερασιτέχνη υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί το ένα μόνο σκέλος της Διπλής Ανάπλασης, δηλαδή η παράδοση της Λεωφόρου, αν πρώτα δεν έχει ευοδωθεί το άλλο σκέλος, δηλαδή η κατασκευή του Βοτανικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα