Στις 12 Μαϊου η συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής

Άλλη μία αναβολή, η δεύτερη, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αφού το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της κα τη συνέχισή της στις 12 Μαϊου. Η ένταση στο εσωτερικό της αίθουσας ήταν έντονη, καθώς συνήγοροι της πολιτικής αγωγής και ο δήμαρχος Κορυδαλλού ζήτησε την αλλαγή χώρου, χωρίς ωστόσο το προεδρείο να κάνει δεκτό το αίτημα αυτό.   Μάλιστα η πρόεδρος δήλωσε αναρμόδια για κάτι τέτοιο, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη συνέχιση της δίκης τα Σάββατα, όταν και τα σχολεία θα είναι κλειστά και τα παιδιά δεν θα έχουν εξετάσεις.

Απών ξανά η ηγετική ομάδα

Απών από την διαδικασία ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του όπως Ελένη Ζαρούλια, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Μίχος και ο Γιάννης Λαγός. Παρόντες είναι ο Στάθης Μπούκουρας, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο Δημήτρης Κουκούτσης και ο Μιχάλης Αρβανίτης. Συνολικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται 34 κατηγορούμενοι.

Το “παρών” στην διαδικασία δίνουν οι γονείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα ενώ πριν από την έναρξη της διαδικασίας λιποθύμησε η αδελφή του Παύλου Φύσσα μέσα στη δικαστική αίθουσα. Στο ακροατήριο βρίσκεται μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας και ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος.

Μητέρα Φύσσα: «Θέλω να δω τον Ρουπακιά»

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας «θέλω να τον δω» αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά. Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε λέγοντας της «σε παρακαλώ» .

«Πως θα γίνει» του απάντησε κλαίγοντας «θέλω να τον δω». Όταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας: «Δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω».

Θέμα μεταφοράς της δίκης

Επίσης από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής τέθηκε και πάλι το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα, τονίζοντας τα προβλήματα για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη στενότητα του χώρου.

Το αίτημα βρήκε στήριξη και από δικηγόρους των κατηγορουμένων.

Το λόγο πήρε ο δήμαρχος του Κορυδαλλού κ. Κασιμάτης ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα απο τη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό και ανέφερε οτι “και σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά θα πάνε σε άλλα σχολεία γειτονικών περιοχών για να δώσουν εξετάσεις. Κάνω έκκληση στη λογική και την ευαισθησία σας”

Το αίτημα του δημάρχου υποστήριξε και ο υπερασπιστής των μελών του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν επίθεση από μέλη της ΧΑ. Από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ έλαβε το λόγο ο κ. Γ. Σαββίδης κάνοντας λόγο για τα προβλήματα των δημοσιογράφων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα