Στηρίζει εθνική κυβέρνηση

Να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές σε ένα περιβάλλον εκκρεμοτήτων τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας επιθυμούν στη Χαρ. Τρικούπη. Γι’ αυτό και η κ. Φώφη Γεννηματά, ήδη από την περασμένη Παρασκευή, τονίζει πλέον ολοένα και πιο έντονα ότι πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές, αλλά στη δημιουργία κυβέρνησης μεταξύ όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με απαραίτητη τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να μην παραταθεί η πολιτική αστάθεια.

Παράλληλα, στη Χαρ. Τρικούπη βλέπουν ότι η πρόταση της κ. Γεννηματά για συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, με σκοπό τη συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα το επόμενο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζεται θετικά από τους περισσότερους «παίκτες» του χώρου. Η συνέντευξη του Στ. Θεοδωράκη την Κυριακή, διά της οποίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ποταμιού στις διεργασίες για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα, αντιμετωπίζεται θετικά από τη Χαρ. Τρικούπη.

«Η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα γιατί είχε και σημαντικά σημεία πάνω στα οποία θα μπορούσαν να υπάρξουν και προγραμματικές συγκλίσεις. Μετά ένα μεγάλο διάστημα οι δυνάμεις της λεγόμενης Κεντροαριστεράς αχνοφαίνεται ότι μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν τα μεγάλα θέματα, τα οποία δεν μπορούν να λύσουν ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης. Νωρίτερα, υπέρ της συνεργασίας με το Ποτάμι είχε ταχθεί και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε να γίνουν υπερβάσεις.

Περιφερειακές ομάδες Δημ. Συμπαράταξης

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να συγκροτηθούν οι πρώτες περιφερειακές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Νομού Αττικής, με την παρουσία της Φώφης Γεννηματά και του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Για τον Καμμένο

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη του Πάνου Καμμένου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: “Ο κ. Καμμένος δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή με χαρακτηριστική «άνεση», πως θεωρεί ως δεδομένο ότι κάποιες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα. Πράγματι τέτοιες απαράδεκτες και επικίνδυνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση προθέσεις, υπάρχουν από τις λεγόμενες χώρες του Visegrad. Προθέσεις ταπεινωτικές για τη χώρα μας, η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών.

«Ο κ. Υπουργός δεν είχε όμως το θάρρος και την ίδια άνεση, να ομολογήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη στρατηγικής, τις καθυστερήσεις και τα λάθη που έδωσαν «τροφή» σε αυτές τις αντιλήψεις. Ούτε για τους παιδαριώδεις χειρισμούς που έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να αμφισβητεί απαράδεκτα την εθνική μας κυριαρχία και να προβαίνει σε πράξεις όπως αυτές με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: “Τον κ. Τσίπρα οι συνεργάτες του μπορούν  να τον εκθέτουν όσο θέλουν και όσο τους το επιτρέπει ο ίδιος. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής όταν εκτίθεται ο Πρωθυπουργός και κατ΄ επέκταση η ίδια η χώρα. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα. Οφείλει να σοβαρευτεί και να δουλέψει με  Εθνική στρατηγική και συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμβάλλουν με συνεχείς πρωτοβουλίες σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο στην υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας. Μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που όπως φάνηκε και με την πρόσφατη επιστολή των κ.κ. Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ, που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας μας στην Σένγκεν και ηγούνται στην δημιουργία μετώπου που περιθωριοποιεί τις αντίθετες ακραίες φωνές στην Ευρώπη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα