Στην κόψη του ξυραφιού το Κύπελλο!

Θέμα ημερών είναι να αποσαφηνιστεί πλήρως το θέμα με την ολοκλήρωση ή την οριστική διακοπή του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σταύρος Κοντονής έχει αφήσει να εννοηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως η απόφαση διακοπής δεν δημοσιεύτηκε για πλάκα στο ΦΕΚ.

Οι πιέσεις ωστόσο που δέχεται έρχονται από παντού. Στις 29 του μήνα το ΣτΕ θα αποφασίσει για το αν η απόφαση ήταν συνταγματική, νωρίτερα θα έρθει το κλιμάκιο της FIFA για να τον προειδοποιήσει για το παράτυπο της απόφασης και στις αρχές Απριλίου θα λήξει και το τελεσίγραφο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που προειδοποιεί για κυρώσεις.

Την Πέμπτη αναμένεται να ακούσει από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στη συνάντηση στα γραφεία του ότι επιθυμούν τη συνέχιση του θεσμού, ενώ αυτή την άποψη έχουν και οι άλλες ΠΑΕ της Super League, ακόμη κι αυτές που δεν εμπλέκονται με το θεσμό (με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που δεν θα κατέβει στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης»).

Ο Σταύρος Κοντονής, αν φυσικά η συνάντηση με τους κυρίους Σαββίδη, Μελλισανίδη και Μαρινάκη πάει καλά, θα μπορεί να βρει ένα πρόσχημα βγαίνοντας από το γραφείο του να δηλώσει πως μετά την… αίσθηση συναίνεσης που αποκόμισε, δίνει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του θεσμού, χωρίς να φανεί ότι έκανε… κυβίστηση. Με αυτόν τον τρόπο, ούτε στο ΣτΕ θα πάει η υπόθεση και ο «μπαμπούλας» της FIFA θα επιστρέψει στην Ελβετία. Αν, όμως, μετά τη συνάντηση της Πέμπτης δεν υπάρχει αλλαγή πλεύσης του Υφυπουργού, τότε θα έχει ενδιαφέρον…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα