Στην «κόντρα» η ΕΠΟ: Τέρμα στα πολιτικά τερτίπια

Η ΕΠΟ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας και προσωπικά ο πρόεδρός της, Γιώργος Γκιρτζίκης, διώκονται για κακουργηματικού επιπέδου αδικήματα από την ελληνική Πολιτεία, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί σε κοινές πρωτοβουλίες όσους αγαπούν το άθλημα και εκφράζει την αγανάκτησή της για τα πολιτικά τερτίπια που παίζονται!

Τελικά σε αυτή τη χώρα έχει χαθεί το… τόπι! Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Ποιος είναι ο «κακός», ποιος ο «καλός» και ποιος ο… άσχημος; Ή είμαστε όλοι όμορφοι, οπότε… πάμε για άλλα; Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση της ΕΠΟ, μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, στο ημιτελικό αγώνα για το κύπελλο μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, υποθέτει ότι το κείμενο προέρχεται από μία ομάδα άσπιλων και αμόλυντων οπαδών, οι οποίοι αγωνιούν γενικώς και αορίστως για το μέλλον και το παρόν του αθλήματος.

Στην… υπογραφή όμως, διαπιστώνει ότι το κείμενο αυτό, προέρχεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Τότε θυμάται ότι πολλά μέλη της, διώκονται για κακουργήματα. Θυμάται επίσης, ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, την έχει κατονομάσει ως μία από τις πηγές του κακού. Θυμάται επίσης διάφορες καταγγελίες των ίδιων των μελών της για την παρούσα διοίκηση, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης, για υποχθόνιες κινήσεις, επηρεασμούς και άλλα πολλά, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προεδρείου. Θυμάται ένα σωρό ιστορίες, που εκθέτουν το ποδόσφαιρο… Και απορεί, ο αναγνώστης. Είναι σίγουρα ανακοίνωση της… γνωστής ΕΠΟ;

Διαπιστώνει, επίσης, ο αναγνώστης, ότι το κείμενο δεν αναφέρεται σε κανέναν συγκεκριμένα. Είναι ένα γενικό και αόριστο δημιούργημα, επί της ουσίας δίχως περιεχόμενο. Ειδικά η φράση… «η ΕΠΟ θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ενημερώσει την ποδοσφαιρική οικογένεια και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον του αθλήματος για κοινές πρωτοβουλίες», προκαλεί τις εύλογες απορίες…

Ποιος εμποδίζει την ΕΠΟ να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό για όσα κακώς κείμενα – κατά την άποψή της – συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Μήπως απαιτείται κάποιο ειδικό αίτημα; Ή δεσμεύεται πουθενά η Ομοσπονδία; Και αφού γνωρίζει τι συμβαίνει, γιατί ως ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή, δεν έχει πράξει το παραμικρό για να διορθώσει την κατάσταση;

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ, λίγη ώρα πριν τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο ο Κοντονής θα αιτηθεί στον πρωθυπουργό τη διακοπή των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις βίας που εκδηλώθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την οριστική διακοπή Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

Η ΕΠΟ θα καταλογίσει την ευθύνη που αναλογεί στους αξιωματούχους του αγώνα, όπως οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί επιβάλλουν. Δεν προτίθεται όμως να επιτρέψει περαιτέρω την εμπλοκή του ποδοσφαίρου σε παιχνίδια και επιδιώξεις που υπερβαίνουν τις ποδοσφαιρικές αντιπαραθέσεις εντός του γηπέδου και επιχειρούν να φορτώσουν στην πλάτη του αθλήματος τις παθογένειες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Ως εδώ και μη παρέκει με πολιτικά τερτίπια και επιδιώξεις που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στη χώρα στο όνομα δήθεν ποδοσφαιρικών συμφερόντων. Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΠΟ θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ενημερώσει την ποδοσφαιρική οικογένεια και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον του αθλήματος για κοινές πρωτοβουλίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα