Στην κατηγορία της μικροζυθοποιίας εισέρχεται η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

“Άνοιγμα” στη μικροζυθοποιία πραγματοποιεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ολοκληρώνοντας επένδυση ύψους 700.000 ευρώ στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, για τη δημιουργία χώρου δημιουργικής ζυθοποιίας.

Στον πολυχώρο ΑΘΗΝΕΟ θα παράγονται μπίρες μικροζυθοποιείου, περιορισμένης κυκλοφορίας, θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο» για τη μπίρα ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια με θέμα την ιστορία, τα συστατικά, τις γεύσεις και τα είδη της μπίρας καθώς και τις μεθόδους ζυθοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2013 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διέκοψε την παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου της Αθήνας, επί της λεωφόρου Κηφισού, μεταφέροντας την παραγωγή στη μονάδα της Πάτρας.

Όπως ανέφερε εχθές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζωούλλης Μηνά στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου χώρου σε δημοσιογράφους, μέσα από την ενίσχυση της κουλτούρας της μπίρας θα μεγαλώσει συνολικά η αγορά και η καινοτομία είναι ο καλύτερος τρόπος.

Σύμφωνα με τον κ. Μηνά, η επένδυση για τη δημιουργία του χώρου δημιουργικής ζυθοποιίας ΑΘΗΝΕΟ, ύψους 700.000 ευρώ, αποτελεί μέρος συνολικών επενδύσεων οι οποίες το 2015 θα φτάσουν τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014 η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις ύψους 19 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι προγραμματισμένες συνολικές επενδύσεις της εταιρείας για την τριετία 2015-2017 θα ανέλθουν σε 50 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην αγορά της μπίρας, κατά το προηγούμενο έτος, παρουσίασε μείωση 3% σε όγκο. Για το τρέχον έτος η διοίκηση εκτιμά ότι η αγορά της μπίρας θα σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια θα υπάρξει ανάκαμψη.

Στη μικροζυθοποιία της εταιρείας θα παράγονται τέσσερις διαφορετικές γεύσεις μπίρας το χρόνο, ταιριάζοντας ουσιαστικά μια νέα γεύση σε κάθε εποχή, όλες θα είναι απαστερίωτες με διάρκεια ζωής μόλις τέσσερις ημέρες.

Οι μπίρες της μικροζυθοποιίας δεν θα εμφιαλώνονται και θα είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και θα παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης.

Η πρώτη μπίρα, που έχει ήδη παραχθεί από τους μικροζυθοποιούς του ΑΘΗΝΕΟ, είναι η αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος.

Παράλληλα στο ΑΘΗΝΕΟ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπίρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο», όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα