Στην αντεπίθεση ο Αρβανιτίδης!

Στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας πέρασε η περιβόητη υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός  Βέροια που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2013 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά!

Θυμίζουμε πως ο Καρράς όταν εμφανίστηκε και τρίτος μάρτυρας (ο Καλογέρης) στο περιβόητο αγώνα που επιβεβαίωνε πως κάτι ύποπτο προς χειραγώγηση έχει συμβεί, εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και προσέβαλε την πρωτοβάθμια απόφαση της ΕΠΟ που είχε αποφανθεί μόνο με δύο μάρτυρες (τον προπονητή Καλαϊτζίδη και τον Γεωργέα). Η πρωτοβάθμια επιτροπή βασιζόμενη στο παραθυράκι της προκήρυξης της ΕΠΟ που ζητούσε την εμπλοκή τουλάχιστον τριών προσώπων από μία ομάδα για να θεωρήσει ένα παιχνίδι ύποπτο, έβγαλε αθώα τη Βέροια, αλλά η υπόθεση πήγε ένα βήμα παραπάνω μετά την έφεση της απόφασης ΕΠΟ.

Φαίνεται, όμως, πως ακόμη και το τρίτο πρόσωπο δεν ήταν αρκετό για τους αρμόδιους της ΕΠΟ. Αυτή τη φορά η Επιτροπή με ψήφους 2-1 απέρριψε και την έφεση και η υπόθεση έκλεισε οριστικά, με τη Βέροια να πανηγυρίζει και το Λεβαδειακό να… περιμένει. Η ΕΠΟ αποφάνθηκε ότι η ΠΑΕ Λεβαδειακός έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο CAS, αν και συνήθως το Παγκόσμιο Αθλητικό Δικαστήριο δεν παίρνει τόσο ριζοσπαστικές αποφάσεις.
Απειλεί με μηνύσεις ο Αρβανιτίδης

Η αθώωση της Βέροιας συνεπάγεται φυσικά και αθώωση δύο φυσικών προσώπων, του πρώην προέδρου Γιώργου Αρβανιτίδη που κατηγορούταν ότι έδωσε την εντολή για να έρθει 3-0 το ματς και φυσικά του Γιώργου Λαναρή που ως γενικός αρχηγός μετέφερε το υποτιθέμενο μήνυμα στους παίκτες στην ανάπαυλα του αγώνα.

Ο Αρβανιτίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως θα προβεί σε μηνύσεις και ξεκαθάρισε πως θεωρεί ηθικό αυτουργό των μαρτυριών του Γεωργέα και του Καλαϊτζίδη τον Δημήτρη Μελισσανίδη και πως το έκανε για να στριμώξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα είπε:

«Υπάρχει ο κ. Μαρινάκης και έρχεται ο κ. Μελισσανίδης με την ΑΕΚ. Δεν μπορεί να χτυπιέται η Βέροια, επειδή βρέθηκε ο κ. Καλαϊτζίδης και συνεννοήθηκαν για να βγάλουν αυτό το στημένο πράγμα, αυτό το θέατρο. Ο κ. Μελισσανίδης ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ότι του είπε ο κ. Καλαϊτζίδης αυτό κι αυτό κι αυτό. Ο κ. Καλαϊτζίδης λέει άλλα πράγματα στην κατάθεσή του. Λόγω της κόντρας Μελισσανίδη-Μαρινάκη μπήκε στη μέση η Βέροια. Θέλοντας να μπλέξει τον Ολυμπιακό, ξεκινά από τη Βέροια. Μέσα από τις καταθέσεις και ξεκινώντας από τον κ. Μελισσανίδη πήγαμε στον κ. Καλαϊτζίδη. Αποδεικνύονται αυτά τα πράγματα. Ο κ. Καλαϊτζίδης διέδιδε ότι είναι φίλος του Μελισσανίδη κι ότι όλα θα πάνε καλά. Έτσι λένε κάποιοι. Ο Γεωργέας είναι 38-40 χρονών και πιστεύει πως θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Ο κ. Καλαϊτζίδης όπου πηγαίνει παίρνει μαζί του τον Καλογέρη. Ακόμη και στην Κύπρο που πήγε, τον πήρε μαζί. Και ο κ. Καλογέρης εμφανίστηκε στον ανακριτή με τον δικηγόρο της ΑΕΚ, τον κ. Γρηγορίου. Αφού ήταν τόσο τίμιοι και τόσο εξυγιαντές, γιατί δεν σηκώθηκαν να τα πούνε αυτά τα πράγματα τότε, που ήταν μάλιστα περίοδος μεταγραφών για να σηκωθούν να φύγουν; Αυτά τα κατέθεσα στον κ. Ανδρεάδη. Η δικαιοσύνη θα λάμψει».

Έκλεισε το αθλητικό, παραμένει το ποινικό

Μπορεί η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ να έκλεισε την υπόθεση, αλλά το ποινικό μέρος της παραμένει ανοιχτό. Ο εισαγγελέας διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, εκτός του ότι έχει ήδη προβεί σε απαγγελίες κατηγοριών βάσει και του συγκεκριμένου αγώνα, αποφάσισε να ανοίξει πάλι τον φάκελο μαρτυριών και καταθέσεων, καλώντας αυτήν τη φορά τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Γκιγιέρμο Πέρεθ, ο οποίος αρχικά δεν είχε κληθεί επειδή έλειπε από την Ελλάδα.

Η ανάρτησή του στο διαδίκτυο (έγραψε πως μόνο ο Γεωργέας είχε αρχ… στην κατάθεσή του) ήταν αρκετή για να ενεργοποιήσει και πάλι τον Γιώργο Ανδρεάδη ο οποίος βρήκε τον Πέρεθ στην Ισπανία και αναμένεται η άφιξη του. Για την ώρα δεν έχει διαρρεύσει αν θα κληθεί ως κατηγορούμενος ή ως μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα