Στα «κάγκελα» οι διοικητικοί δικαστές

Αντιδρούν οι διοικητικοί δικαστές στις πιέσεις, που όπως υποστηρίζουν, δέχονται προκειμένου να επιταχύνουν τους ρυθμούς έκδοσης των αποφάσεων τους.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε, υποστηρίζει ότι «η Δικαιοσύνη σήμερα ασκείται υπό συνθήκες ασφυκτικής κοινωνικής και οικονομικής πίεσης και αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντική τη διασφάλιση συνθηκών νηφαλιότητας και δημοκρατίας κατά την εσωτερική τουλάχιστον λειτουργία των δικαστηρίων».

Ακόμη, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών κάνει λόγο για επίμονες πιέσεις που ασκούνται στα μέλη της, «αφενός προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης περισσότερων θεσμών “εκκαθάρισης” των δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν, αφετέρου προς εκείνη της εργασιακής υπερφόρτωσης των δικαστικών λειτουργών και της εν γένει επικράτησης ενός προτύπου δικαστή κοινωνικά και συναισθηματικά αποξενωμένου».

Όλα αυτά, αναφέρουν οι διοικητικοί δικαστές, «υποβαθμίζουν περαιτέρω το δικαίωμα δικαστικής προστασίας και βρίσκουν ριζικά αντίθετους τους δικαστές».

Τέλος, οι δικαστές δηλώνουν ότι βρίσκονται «σε συνεχή και σε όλα τα επίπεδα εγρήγορση για την προάσπιση του δικαιώματος του πολίτη σε δικαστική προστασία, τα μέτρα περιορισμού του οποίου έχουν συνταγματικό όριο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα