Σταδιακά και βλέπουμε

Σταδιακά. Η λέξη-κλειδί της νέας κυβέρνησης. Όλα θα γίνουν, αλλά σταδιακά! Η πίεση των αγορών και των εταίρων απαιτεί κάθε βήμα να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Τα πρώτα μέτρα που θα τρέξουν είναι εκείνα που δεν έχουν ουσιαστικό κόστος, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές θα γίνουν σταδιακά, καθώς σε κάθε μία από αυτές θα πρέπει να βρίσκονται τα ισοδύναμα.
Από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν είναι εκείνο που θα αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό στα 751 €, ενώ σταματούν άμεσα και όλες οι αποκρατικοποιήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν αντιληφθεί πως όσο θα καθυστερούν τα ουσιώδη, θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις συμβολικού χαρακτήρα, όπως η απομάκρυνση των κάγκελων από το Σύνταγμα όπως ήδη σήμερα Τετάρτη έγινε.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίζει χρόνο, ώστε να γίνουν και οι επαφές με τους εταίρους.
Άγνωστο προς το παρόν παραμένει το τι θα συμβεί με τη ΝΕΡΙΤ. Η επαναπρόσληψη όλων μάλλον απομακρύνεται ως ενδεχόμενο και όλα δείχνουν πως σε πρώτη φάση θα ξαναβαφτιστεί σε ΕΡΤ και σταδιακά θα επιστρέψουν όσοι κριθεί απαραίτητο, χωρίς όμως να απολυθούν όσοι νόμιμα προσελήφθησαν στο ενδιάμεσο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα