Σοκαρισμένος ο κόσμος της ΑΕΚ!

Κι ενώ το πρόγραμμα της ΑΕΚ μετά το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας είναι εξαιρετικά δύσκολο (πρώτα ο φορμαρισμένος και επικίνδυνος ΠΑΣ, μετά ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στη συνέχεια η Βέροια πάλι εκτός, ο Ατρόμητος εντός και ακολούθως ο Ολυμπιακός στο Φάληρο), οι μεταγραφές τελείωσαν και οι αναμενόμενες επιπλέον προσθήκες δεν έγιναν ποτέ!

Κάποια στιγμή μάλιστα, υπήρχαν συζητήσεις για αναγκαιότητα απόκτησης τριών παικτών, ενός στόπερ, ενός αριστερού εξτρέμ και ενός επιθετικού, αλλά μία προς μία οι κουβέντες αυτές έμπαιναν στην άκρη. Η αρχή έγινε με την απόκτηση στόπερ, αλλά η παρουσία του Τζανετόπουλου, η καλή προετοιμασία των Κολοβέτσιου και Λαμπρόπουλου και η προσθήκη του έμπειρου Άρθο δημιούργησαν μία αξιόπιστη τετράδα (συν τον νεαρό Σβάρνα) που μετά τους αγώνες με Σεβίλλη και Ίντερ δημιούργησαν την αίσθηση στον Δέλλα πως η οπισθοφυλακή είναι κομπλέ.

Εδώ που τα λέμε και στα επίσημα παιχνίδια η ΑΕΚ είναι καλή αμυντικά, ενώ προφανώς βοηθάει την αμυντική γραμμή και το δίδυμο των χαφ (Σιμόες και Γιόχανσον) που κάνει πολύ «βρόμικη δουλειά» και απορροφά κραδασμούς που υπό άλλη περίπτωση θα βάραιναν την τελευταία γραμμή οπισθοφυλακής!

Στη συνέχεια έγινε κουβέντα για τον αριστερό εξτρέμ, αλλά αποφασίστηκε ότι υπάρχει πληθώρα λύσεων στην μεσοεπιθετική γραμμή και ότι με την επιστροφή του Μάνταλου η ομάδα θα έχει Μπαρμπόσα, Πλατέλλα, Αραβίδη, Μπουονανότε, Βάργκας (ακόμη και Γκάλο) για να συμπληρώνουν τις θέσεις δίπλα στον Πέτρο. Βέβαια, στην Ξάνθη φάνηκε ότι Πλατέλλας και Μπαρμπόσα δεν είχαν τις λύσεις απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα.

Όσον αφορά στον επιθετικό, εδώ ακούστηκαν πολλές δικαιολογίες. Ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένας παίκτης που και να παίζει με πλάτη και να έχει το εύκολο γκολ και να μην έχει συμβόλαιο που θα διαταράξει ισορροπίες και να μην γκρινιάζει άμα καθίσει στον πάγκο. Δύσκολα πράγματα, όντως, αλλά την τελευταία στιγμή δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιον ποδοσφαιριστή. Όπως και να έχει, ο Δέλλας θεωρεί ότι με Αραβίδη, Κρισάντους και Τζιμπούρ μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Η ΑΕΚ έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της και δυστυχώς ή ευτυχώς, μέχρι την ένατη αγωνιστική θα έχουν ξεκαθαρίσει και οι στόχοι της. Μέχρι τότε θα έχει παίξει με ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ εκτός έδρας, θα πάει και στη Βέροια, ενώ θα υποδεχθεί τρεις πολύ καλές ομάδες, τη Βέροια, τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο. «Πρόγραμμα φωτιά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα