Σκόπια: Συνεχίζονται οι μάχες Αλβανών – Σκοπιανών, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Συνεχίζονται οι μάχες Αλβανών- Σκοπιανών στην ΠΓΔΜ και πιο συγκεκριμένα στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο. Οι νεκροί αστυνομικοί εξαιτίας των συγκρούσεων, για δεύτερη συνεχή μέρα,  διαρκώς αυξάνονται και πλέον έχουν φτάσει τους οχτώ. 

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η αστυνομία, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβo, οι οποίες διήρκεσαν πάνω από 15 ώρες. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου των Σκοπίων, ένας ακόμη αστυνομικός, που είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε στα τραυματά του στη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μεταδίδουν ότι δύο ακόμη αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί σήμερα το πρωϊ, ανεβάζοντας έτσι σε οχτώ τον αριθμό των νεκρών αστυνομικών.

Ο αλβανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων “Alsat” μεταδίδει ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και πέντε μέλη της ένοπλης ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα