Σκλήρυνε ο οργανισμός ΑΕΚ!

Όπως έγραψε και η «Α» στο φύλλο του Σαββάτου, η ΑΕΚ ήθελε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να σκληραγωγηθεί η ομάδα και για να δυναμώσει σαν σύλλογος που μετά το 2002 και το γκρέμισμα της Νέας Φιλαδέλφειας έχει κατακτήσει μόλις έναν τίτλο!

Αυτό το κατάφεραν οι παίκτες του Πογιέτ και πλέον διαμόρφωσαν ένα διαφορετικό χαρακτήρα που θα βοηθήσει την ΑΕΚ στα επόμενα παιχνίδια, αλλά και τη νέα σεζόν. Ο Ουρουγουανός προπονητής, βέβαια, εκμεταλλεύτηκε ότι ο Ολυμπιακός ήρθε στο ΟΑΚΑ για τα λεγόμενα «δύο αποτελέσματα», υπνωτίζοντάς τον στο πρώτο μέρος, κάνοντας τους φιλοξενούμενους να αισθάνονται ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, αλλά και για το ρυθμό που τους βόλευε εν’ όψει των Βρυξελλών.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε η αποβολή του Μποτία στο 47’, ωστόσο αυτό είναι το ποδόσφαιρο και οι κανόνες του. Ο γρήγορος με την μπάλα Αραβίδης θα έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο και παρά το ότι μιλάμε για τον κορυφαίο τερματοφύλακα στην Ελλάδα, η φάση μπαίνει στην κατηγορία «εμφανή θέση για γκολ», έστω κι αν είχε κάποια μέτρα ακόμη να διανύσει ο επιθετικός της Ένωσης. Όσον αφορά στο χέρι του Μιλιβόγεβιτς, πως μπορεί κάποιος να έχει την οποιαδήποτε ένσταση, όταν ο Σέρβος σηκώνει τα χέρια ψηλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις «σβήνει» η δικαιολογία «ήταν από κοντινή απόσταση» και «δεν είχε πρόθεση». Η προέκταση του χεριού ευνοεί την παράνομη επαφή με την μπάλα. Ορθό πέναλτι, 23 χρόνια μετά το τελευταία που κέρδισε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Ολυμπιακού στο θεσμό του πρωταθλήματος!

Η άριστη διαιτησία του Καλογερόπουλου είναι σίγουρα προς συζήτηση και με τόσα ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία στο ΟΑΚΑ μπορεί ο οποιοσδήποτε να αναζητήσει ουδέτερες γνώμες πολλές. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ είχε πάθος στην επανάληψη και αγχώθηκε από την υποχρέωση να νικήσει μετά την αποβολή του Μποτία. Φάνηκε και μετά το 1-0 για τα λίγα λεπτά που έπαιξε με δύο παίκτες παραπάνω πως την ενδιάφερε να προφυλάξει τη νίκη. Κάποιες επιλογές του Πογιέτ προκάλεσαν εντύπωση, όπως η μη χρησιμοποίηση του Βάργκας από την αρχή(ενώ έπαιξε στο Περιστέρι όταν δεν ήταν 100% έτοιμος). Του Μπαρόχα ας πούμε πως τον είδε να «πετάει» στις προπονήσεις και τον προτίμησε για να «καθαρίσει» τις σέντρες που υπολόγιζε ότι θα κάνει ο Ολυμπιακός (και που τις έκανε, αλλά δεν τις «καθάρισε»). Οι αλλαγές του εμπεριείχαν ρίσκο, αλλά έγιναν κυρίως για να πάρουν το μήνυμα οι υπόλοιποι στο γήπεδο ότι ήθελε το ματς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα